TUNING

FOTO: Manhart napucao plemeniti Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition na 600 KS i postavio ga na naplatke u dizajnu turbine od 23 cola

 
 Manhart

Najbolji plemeniti Range Rover Veler dolazi u varijanti SVAutobiography Dynamic Edition, a pokreće ga 5,0-litreni V8 Supercharged od 550 KS.

Za one kojima tvorničko najbolje nije dovoljno dobro, upada njemački tuner Manhart s modelom Velar SV 600 kao nadogradnjom na spomenuti model.

Naime, Manhart je dodao snage i momenta ionako snažnom benzincu pa sada 5-litraš sa Superchargerom postiže 600 KS i 750 Nm.

Manhart

Promjenom "mape" i s novim ispušnim sustavom s kontrolom zaklopki koji sadrži zamjensku cijev s 200-staničnim HJS katalitičkim pretvaračem postignute su povećane brojke.

Također su novi Hawke dvobojni naplaci u dizajnu turbine s gumama 285/35 ZR23, dok unutrašnjost, kao i podvozje te kočnice ostaju standardni.

Ipak, njemački tuner pružit će prilagođena rješenja ako kupcu bude potrebno nešto konkretnije.

Kad smo već kod unutrašnjosti, model SVAutobiography Dynamic Edition već dolazi s dvostruko prošivenom perforiranom kožom Windsor, jedinstvenim sportskim upravljačem s aluminijskim ručicama za prebacivanje, sportskim papučicama, osvijetljenim metalnim pločicama gazišta... Dakle čisti luksuz oplemenjen sportskim detaljima u seriji.

Što se tiče performansi, Manhart ne navodi nove brojke ubrzanja niti najveće brzine, ali i standardni je model jako sposoban: 100 km/h hvata za 4,3 sekunde vozi do maksimalnih 274 km/h.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 15:27