AMERICAN MUSCLE

FOTO: RINGBROTHERS NAPUCALI AMC Javelin AMX iz 1972. s 1050 KS

 
 Ringbrothers

Već smo ranije pisali o uradcima specijalista za restomod projekte iz američke radionice Ringbrothers koji su sada na SEMA-u u Las Vegas doveli najnoviju kreaciju pod nazivom Defiant. Riječ je o restomod preradi AMC Javelina AMX iz 1972. godine koja je ujedno najluđi projekt ikada izašao iz radionice braće Jima i Mikea Ringa.

Foto: Ringbrothers

Ispod poklopca Javelina AMX-a koji nije globalno najpoznatiji američki muscle car, ali koji u Sjedinjenim Državama ima status ikone, uguran je 6,2-litreni V8 Hellcat motor s dodatnim 4,5-litrenim Whipple Superchargerom. Holley Dominator menadžment motora i Flowmaster ispušni sustav zaokružuju cjelinu koja na stražnje kotače Javelina donosi čak 1050 KS, a za prijenos tolike snage je zadužena Bowlerova automatika. Za smještaj motora prednja je osovina pomaknuta naprijed, a kompletno novi je i body work kao i ovjes.

Ringbrothers

U unutrašnjost su smještena potpuno nova sportska sjedala te retro inspirirani instrumenti te Kicker vrhunski audio sustav. Na koncu, za sigurno zaustavljanje ovog monstruma za koji nisu objavljene performanse brinu se Naer kočnice smještene ispod 20 colnih HRE aluminijskih naplataka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 16:29