JURILICE IZ ZUFFENHAUSENA

FOTO, VIDEO: Ovo je pet najbržih cestovnih Porsche modela ikad proizvedenih, najbrži juri čak 345 km/h u serijskom izdanju!

 
 Youtube screenshot

Porsche je opet na svom YouTubeu krenuo sa serijom videa pod nazivom "Top 5", a u ovom nastavku odlučili su pokazati najbržih 5 cestovno legalnih automobila koje su ikad proizveli. Možete li pogoditi o kojim je modelima riječ? Pogledajte video:

5. MJESTO

Dakle, kao što se mogli vidjeti, na petom mjestu nalazi se iznimno brzi Porsche 911 Turbo S koji se ispaljuje do stotke ispod 3 sekunde. U ovom usporedbi ipak je u obzir dolazila samo krajnja brzina, pa se ovaj 911 Turbo S s maksimalnom brzinom od 330 km/h nalazi na petom mjestu. Njegovo mjesto uskoro će zauzeti 911 992 Turbo S čije bi performanse trebale biti još impresivnije.

4. MJESTO

Youtube screenshot

Ovo mjesto pripalo je uistinu posebnom modelu - Carreri GT! Mnogima i najdraži model njemačkog proizvođača sportskih automobila, Carrera GT ispod poklopca skriva atmosferski 5,7-litreni V10 motor na čiji zvuk ne možete ostati ravnodušni. Iako je predstavljena prije 15 godina, s maksimalnom brzinom od 334 km/h ušla je na ovaj popis.

3. MJESTO

Možda još impresivniji od 15 godina stare Carrere GT je rezultat legendarnog modela 959 iz 80-ih godina prošlog stoljeća. Naime, taj model impresionira i dan danas, a u Porscheu su odlučili prikazati posebnu S verziju proizvedeno u 29 primjeraka. Maksimalna brzina? 1988. godine ekipa iz magazina "Auto Motor und Sport" pojurila je s 959 S do krajnjih 339 km/h!

2. MJESTO

Stepenicu do pobjednika nalazi se dobro poznati 911 GT2 RS koji do nedavno držao rekord Ringa. Ipak, opet se vratio na tron, ali u posebnoj MS verziji. Naime, Lamborghini Aventador SVJ oborio rekord Ringa kojeg je držao Porsche GT2 RS i to s vremenom od 6:44,97. To je bilo 2 sekunde brže , no u Porscheu nisu mirovali, pa je pred koji tjedan i službeno oboren novi rekord. Posebna verzija modela GT2 RS MR sada je službeno najbrži cestovni automobil na Ringu. No vratimo se mi na "obični" GT2 RS, koji broji ravno 700 KS i juri do maksimalnih 340 km/h, što ga stavlja na drugu poziciju ove ljestvice.

1. MJESTO

Prvo mjesto je, očekivano, pripalo hiperautomobilu koji se na tržištu bori s Ferrarijem LaFerrarijem i McLarenom P1. Riječ je naravno o modelu 918! Hibridni model koji za pogon koristi 4,6-litreni V8 motor i dva elektromotora ukupne snage 887 KS ima maksimalnu brzinu od 345 km/h, što ga čini najbržim cestovnim Porsche modelom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 16:35