NA PRODAJU

GDJE STE FANOVI? Rijetki primjerak Lancera EVO IX u karavanskoj izvedbi prodaje se za tek 10.500 eura

Proizveden tek u 2500 primjeraka, riječ je o prvoj karavanskoj izvedbi Evolutiona namijenjenoj osobama sportskog duha kojima zbog obitelji treba veći prtljažnik
 Fujicars Japan

Mitsubishi Lancer EVO IX u karavanskoj izvedbi proizveden je u samo 2500 primjeraka. Jedan od njih osvanuo je na japanskom oglasniku, a nudi se po cijeni od milijun i 290 tisuća jena, odnosno oko 10,500 eura. Prema slikama, auto izgleda prilično očuvano, a prodavatelj tvrdi da nikad nije bio razbijan. Na brojčaniku stoji originalnih 90 tisuća kilometara što je prilično malo s obzirom da je konkretan primjerak 2006. godište. Za nezaboravan zvuk brine se naknadno ugrađen GReddy Trust ispušni sustav, a osim toga ostatak auta većinom izgleda serijski.

Foto: Fujicars Japan

Motor je serijski što znači da razvija 291 KS, dovoljno za ubrzanje do stotke za manje od 6 sekundi. Za kočenje se brinu Brembo kočnice, a za držanje u zavojima tu su serijska Recaro sjedala koja su u odličnom stanju.Treba spomenuti kako je EVO IX prvi EVO koji je ponuđen i u karavanskoj izvedbi. Iz Mitsubishija su tada objasnili kako je riječ o modelu za vozače koji su odrasli uz prijašnje EVO modele, ali im sada zbog obitelji treba veći automobil...Zanimljiv detalj je automatski mjenjač koji možda neće biti po volji ljubitelja EVO modela s ručnim mjenjačima. Ipak, to ga čini još rjeđim, tako da po bi s ovom cijenom mogao brzo naći kupca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:52