GUBITAK LEGENDE

Hamilton i Button oplakuju sunarodnjaka Wheldona: Bio nam je uzor

Dva dana nakon stravične nesreće na utrci Las Vegas Indy 300, u kojoj je život izgubio britanski vozač Dan Wheldon, njegova obitelj, kolege i prijatelji i dalje su u šoku
 AFP

Uz brojne štovatelje Wheldona, danas su posljednji pozdrav 33-godišnjem vozaču uputili njegovi sunarodnjaci, vozači Formule 1 Lewis Hamilton i Jenson Button. Hamilton nije skrivao emocije:

- Ovo je neopisivo tužan dan. Pratio sam sve utrke svog sunarodnjaka cijeli život budući da sam na svim natjecanjima u Velikoj Britaniji slijedio njegove korake. On je bio moj pravi uzor. Britanac koji je čak dva puta osvojio Indy 500 jednostavno izaziva moje divljenje. Još uvijek ne vjerujem da se ovo dogodilo - završio je potreseni Hamilton.

Slično mišljenje dijeli i drugi britanski vozač Jenson Button koji je na svom Twitter-profilu napisao:

- Izgubili smo legendu i velikog čovjeka, utrkivao sam se s njim ranih devedesetih godina i sjećam se da je bio veliki borac. Ne mogu zamisliti kroz što njegova obitelj trenutno prolazi, no moje su misli s njima. Danas sam imao najteže buđenje u životu, Dan Wheldon RIP (počivao u miru, op. a.).

Dan Wheldon preminuo od posljedica ozljeda glave



Dvostruki pobjednik Indianapolis 500 utrke, Britanac Dan Wheldon, preminuo je od posljednica ozljeda glave, nakon nesreće koja se dogodila na trkalištu u Las Vegasu, u kojoj je sudjelovalo 15 drugih bolida. Mrtvozornik Michael Murphy izjavio je da je Wheldon (33) u bolnici sveučilišnog medicinskog centra u Las Vegasu preminuo u nedjelju u 13:54 od posljedica ozljeda glave.

Murphy je potvrdio nakon obdukcije da je nesreća bila slučajna i da je Wheldon podlegao ozljedama koje su prouzročili jaki udarci glavom o motorno vozilo. Također je prilikom iskaza izrazio sućut svim prijateljima, obožavateljima, te posebno obitelji preminulog vozača koji je iza sebe ostavio ženu i dvoje djece u Engleskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 13:59