VN MALEZIJE

Hamilton i u drugu utrke kreće s prve startne pozicije!

Britanski pilot Lewis Hamilton (McLaren) krenut će i u drugu utrke nove sezone Formule 1, Veliku nagradu Malezije, s prve startne pozicije, a društvo će mu u prvom redu praviti momčadski kolega Jenson Button...

Hamilton je potvrdio dobru formu s prva dva slobodna treninga kada je oba puta bio najbrži na malezijskoj stazi u Sepangu. Isto je ponovio i u trećoj kvalifikacijskoj rundi službenog treninga kada je s vremenom 1:36.219 bio najbrži i osvojio svoj 21. pole position karijere.

Odmah iza njega sa 149 tisućinki zaostatka smjestio se njegov momčadski kolega i sunarodnjak Jenson Button, pobjednik prve utrke u Australiji. Iz drugog reda će kao treći u utrku krenuti sedmerostruki svjetski prvak Michael Schumacher (Mercedes), a kao četvrti Australac Mark Webber (Red Bull)

Kimi Räikkönen (Lotus) smjestio se na peto mjesto kvalifikacija s 242 tisućinke zaostatka, dok je aktualni i najmlađi dvostruki svjetski prvak Sebastian Vettel iz Red Bulla zaostao gotovo pola sekunde za Hamiltonom (415 tisućinki).

Utrka Velike nagrade Malezije na rasporedu je u nedjelju s početkom u 10 sati.

Formula 1, VN Malezije, službeni trening:

1. Hamilton (McLaren) 1:36.219

2. Button (McLaren) +0.149

3. Schumacher (Mercedes) +0.172

4. Webber (Red bull) +0.242

5. Räikkönen (Lotus) +0.242

6. Vettel (Red Bull) +0.415

7. Grosjean (Lotus) 0.439

8. Rosberg (Mercedes) +0.445

9. Alonso (Ferrari) +1.347

10. Perez (Sauber) +1.479...

Button pun samopouzdanja



Pobjednik prve utrke, Velike nagrade Australije prošloga vikenda, nove sezone Svjetskoga prvenstva Formule 1, Britanac Jenson Button, uvjeren je u još jedan trijumf McLarena ove nedjelje. Nakon što je kvalifikacije završio na drugome mjestu, odmah iza momčadskog kolege Lewisa Hamiltona, Button s puno optimizma čeka nedjeljnu utrku Velike nagrade Malezije na stazi u Sepangu.

- Toliko je mnogo različitih strategija trenutno kod svih vozača. Da budem iskren, mi nismo ni sigurni koje ćemo gume staviti nakon prvog ulaska u boks. Mnogo toga ovisi o temperaturi pa tako i naša taktika te odabir najbržih guma – rekao je trenutno vodeći pilot Svjetskog prvenstva.

- Na nedjeljnoj će utrci pobijediti momčad koja će biti sigurna u donošenje svojih odluka o odabiru strategija. S obzirom na promjenjivo vrijeme u Maleziji, boksevi će cijelo vrijeme morati biti na "standbyu".

Izbio požar u momčadi Lotusa



U noći s petka na subotu, uoči trećeg treninga i kvalifikacija za drugu utrku nove sezone Svjetskog prvenstva u Formuli 1, izbio je požar u ugostiteljskoj jedinici momčadi Lotusa. Bila je to doslovno vatrena noć u Maleziji gdje se održava druga utrka Svjetskog prvenstva. U ranim jutarnjim satima subote (3.30) izbio je požar u zgradi gdje je bila smještena momčad Lotusa.

Pretpostavlja se da je razlog požara neispravni hladnjak, a kako prenose svjetski mediji, nitko nije ozlijeđen. Jedino što je stradalo je oprema vozača momčadi, Kimija Räikkönena i Romaina Grosjeana.

- Oprema je oštećena, a Kimi je ostao bez rezervne kacige. Međutim, ona "prava" je srećom ostala u garaži na hlađenju preko noći. Osim toga, te hrane i pića, ništa značajnije nije stradalo. Vozači će jutros morati gladni na stazu – šalio se glasnogovornik Lotusa Andy Stobart.

S obzirom da je objekt poprilično oštećen i pun dima, momčad je morala biti prebačena u alternativni smještaj. Navodno su i momčadi Mercedesa te Ferrarija također morale promijeniti lokaciju nakon što je i njihov objekt dijelom bio zahvaćen požarom i napunjen dimom.





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:27