LEGENDARNI AUTO

Kakav dragulj! Prodaje se Subaru Impreza WRC Pettera Solberga za oko 4 milijuna kuna!

Online aukcija kreće ovog vikenda i ne sumnjamo da će biti puno zainteresiranih bez obzira na visoku cijenu
Subaru Impreza WRC
 Silverstone Auctions

Subaru Impreza s fotografija poznata pod nazivom 'PRO-WRC 04008' što je bila oznaka za osmu šasiju koju su britanski specijalisti za utrke iz Prodrivea napravili za sezonu Svjetskog reli prvenstva 2004. godine.


Tijekom debija u japanskom bolidu Petter Solberg je zauzeo treće mjesto na reliju u Turskoj, a 5. rujna 2004. osigurao je pobjedu na japanskom reliju, pobijedivši 11 etapa i završivši više od minute ispred drugoplasiranog Sebastiena Loeba.

image
Subaru Impreza WRC
Silverstone Auctions


U opisu aukcijske kuće Silverstone Auctions potvrđuju da je nakon pobjede na utrci u Japanu automobil vraćen u Veliku Britaniju i obnovljen za Rally Australia u studenom. Nažalost, Solberg je bio prisiljen povući se iz te utrke. Potom je automobil poslan natrag u Veliku Britaniju, a ovaj je put obnovljen za Colina McRaea da vozi na Bettega Memorial Rally Sprint u Monzi.

image
Subaru Impreza WRC
Silverstone Auctions


Na kraju prvenstva 2004. godine, Prodrive je automobil ponovno obnovio i prodao privatnom timu. Prošao je kroz ruke brojnih vlasnika u sljedećim godinama, a 2019. godine pokupio ga je novi vlasnik koji ga je odmah poslao u "Odjel legendi" u okviru Prodrivea, gdje je vraćen na potpuno iste specifikacije kao tijekom Rally Japan.

image
Subaru Impreza WRC
Silverstone Auctions


Kao takav, automobil ima iste postavke ovjesa koje je Solberg koristio tijekom relija, a također ima svoj preferirani položaj sjedala i pedale. Čak ima i ispravan nosač boce za vodu, a obnova je u potpunosti dokumentirana u knjižici koja će biti priložena prodaji. Očekivana cijena - od 385.000 do 450.000 funti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 10:51