RASTE MU VRIJEDNOST

Košta kao nov: Za ovaj čuveni, 21 godinu star BMW 740 iL e38 vlasnik traži pola milijuna kuna!

Riječ je o očuvanom primjerku pa si je prodavatelj dozvolio "nabiti" cijenu, no ovakve ponude bi mogle postati trend
BMW 740 iL
 eBay

Čini se da sve više automobila u savršenom stanju koji su do jučer slovili kao relativno "obični" modeli, danas u galopu auto industrije prema struji i sve bezveznije oblikovanim novim modelima bez duše, dobivaju na vrijednosti, a što su entuzijasti i ljubitelji spremni plaćati.

image
BMW 740 iL
eBay

Tako se ovaj besprijekorni klasik, BMW Serije 7 e38 iz 2000. godine s luksuznim paketom opreme prodaje u SAD po cijeni od gotovo 80.000 dolara (515 tisuća kuna), što je s druge strane gotovo pa jednako cijeni potpuno novog modela 740i u SAD s 0 kilometara iz salona (84.000 dolara)!

image
BMW 740 iL
eBay


Ludo? Možda... Riječ je o modelu 740iL s kultnim, 4,4-litrenim V8 motorom od 286 KS za kojeg vlasnik navodi kako je u "tvornički dobrom stanju, toliko dobrim da vas nevjerojatan miris novog automobila obuzima čim otvorite vrata. Doslovno miriše na to da se automobil tek otkotrljao s poda salona prije samo nekoliko sekundi“.

image
BMW 740 iL
eBay


Kupljen je od kolekcionara iz Sjeverne Karoline koji je "Sedmicu“ palio samo kako bi je dva puta mjesečno provozao svojim prilazom kako bi sve ostalo svježe, ostatak vremena, od kada je napustila salon, bila je garažirana.
Ono što je kod ovakvih klasika poželjno je činjenica da na automobilu nisu napravljene nikakve modifikacije, osim ugrađenih prozirnih pokazivača smjera, bočnih oznaka i stražnjih svjetala.

image
BMW 740 iL
eBay


Doista, fotografije na eBayu pokazuju dobro njegovan i besprijekorno čist automobil, bez ikakvih vidljivih tragova trošenja s originalnom bojom i kotačima. Jednako besprijekorna unutrašnjost, ukrašena sivom kožom i drvenim oblozima, djeluje kao vremenska kapsula iz ranih 2000-ih.

image
BMW 740 iL
eBay


Predstavljen 1994. godine, BMW E38 naslijedilo je model e32. Rezultat je bila prostrana limuzina s odličnim vozačkim sposobnostima – zahvaljujući raspodjeli težine 50/50. Nazivan je revolucionarnim modelom zbog dosad neviđenih značajki poput satelitske navigacije, zračnih zavjesi i ugrađene televizije – maksimalan luksuz, dakle.

image
BMW Serije 7
BMW


Za mnoge, je e38 bio je savršenstvo serije 7. Dizajn je bio, i još uvijek se smatra jednim od najboljih ikad, a kada je najavljena sljedeća serija 7 (E65), prodaja i vrijednost E38 je porasla. Lagan, okretan i pun inovacija, E38 je na glasu najboljeg vozačkog automobila u povijesti serije 7, te „posljednjeg istinskog BMW-a“ općenito. Danas predstavlja klasik za kojeg su mnogi spremni izdvojiti mnogo novaca, posebice ako se nalazi u ovakvom stanju, baš kao potvrđuje i ovaj oglas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:16