LEWIS HAMILTON

'Ovo je jedna od najboljih utrka koje sam odvozio'

 AFP

Britanski pilot McLaren-Mercedesa Lewis Hamilton ostvario je na desetoj ovosezonskoj utrci Svjetskog prvenstva Formule 1, VN Njemačke u Nürburgringu, svoju ukupno 16. pobjedu u karijeri.

Što se tiče ove sezone, drugi mu je to trijumf nakon onog na Velikoj nagradi Kine, a na press-konferenciji poslije utrke nije skrivao oduševljenje.

- Svaka pobjeda je posebna, ali nakon sve energije koju smo momčad i ja uložili u bolid, još je i slađi osjećaj kada dosegnete sam vrh. Ne mogu se trenutno osjećati bolje. Nismo očekivali ovog vikenda da ćemo biti tako brzi – rekao je Hamilton.

- Malo smo posustali u prethodnoj utrci, ali momci su odradili fantastičan posao i zaista su dali sve od sebe. Osjećam se sjajno, mislim da je ovo jedna od mojih najboljih utrka koje sam odvezao – zaključio je Britanac koji se u ukupnom poretku vozača nalazi na trećem mjestu sa 134 boda, pet manje od drugoplasiranog Marka Webbera i 82 manje od vodećeg Sebastiana Vettela.

Vettel: Moramo raditi napornije



Aktualni svjetski prvak u Formuli 1 Sebastian Vettel nije uspio i u desetoj ovosezonskoj utrci završiti na prvom ili drugom mjestu. Četvrto mjesto na Velikoj nagradi Njemačke na Nürburgringu njegov je najslabiji plasman...

- Mislim da je četvrto mjesto bio vjerojatno moj maksimum danas, što nije zadovoljavajuće, ali moramo to prihvatiti i krenuti dalje. Čini se da su McLaren i Ferrari sve brži i brži, pa moramo raditi napornije na našem bolidu i popraviti ga da bi se vratili na podij i možda na sam vrh – rekao je Vettel.

- Naravno da me četvrto mjesto ne može zadovoljiti, ali moramo prihvatiti da su drugi danas bili brži od nas. Kao što sam rekao, nisam sretan, ali se moram vratiti bolji drugog puta. McLaren je puno radio i popravio svoj bolid. Cijelog vikenda nisam bio pravi i nikad nisam dohvatio ritam Marka Webbera (momčadskog kolege, op.a.). Mučio sam se držati ritam već nakon tri ili četiri kruga – dodao je njemački pilot koji u ukupnom poretku vozača i dalje ima velikih 77 bodova prednosti ispred drugoplasiranog Webbera.

Senna dobiva priliku na Hungaroringu



Bruno Senna, nećak trustrukog svjetskog prvaka u Formuli 1 Ayrtona Senne, privremeno će sljedećeg petka u bolidu Lotus Renaulta zamijeniti Nijemca Nicka Heidfelda...

Vozač koji je debitirao u svijetu Formule 1 prošle sezone u bolidima Hispania Racinga, dobit će priliku umjesto Heidfelda na prvom slobodnom treningu uoči 11. ovosezonske utrke VN Mađarske.

- Zaista sam uzbuđen što ću dobiti priliku voziti na Hungaroringu. Nije čest slučaj da se dobivaju ovakve prilike u velikim momčadima. Nadam se da ću odraditi dobar posao i pokazati potencijal koji imam – rekao je Senna.

- To će za nas biti prilika da se vidi kako će se Bruno prilagoditi u natjecateljskom okruženju. Od drugog slobodnog treninga u bolid će se vratiti Nick i uz Vitalija Petrova voziti ostatak vikenda – objasnio je šef Renaultove momčadi Eric Boullier.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 11:32