ČEKAO GA GODINU DANA

Platio novi Ferrari F8 Tributo 2,7 milijuna kuna pa ga razbio nakon samo šest sati od preuzimanja

Vozač je prošao bez ozljeda, ali je suvozač prebačen u bolnicu s ozbiljnim ozljedama, ali koje nisu opasne po život
Ferrari F8 Tributo
 Polizei Hessen

S velikom snagom dolazi i velika odgovornost univerzalno je pravilo po pitanju vožnje supersportskih automobila. No očito, vlasnik novog Ferrarija F8 Tributo, kojeg je novog platio 360.000 eura u Njemačkoj (preračunato 2,7 milijuna kuna), naučio je to na teži način.

Naime, nakon što je kupio talijanski super automobil, razbio ga je na njemačkom Autobahnu. Lokalni mediji izvještavaju kako je 13. ožujka 43-godišnji vozač Ferrarija F8 Tributo preuzeo ključeve svog novog talijanskog egzote nakon što je strpljivo čekao isporuku cijelu godinu, međutim, samo šest sati kasnije ga je razbio do neprepoznatljivosti na Autobahnu A5.

Policija navodi da je Ferrari u vrijeme sudara imao serijske ljetne gume, da je cesta bila mokra te da je vjerojatno muškarac vozio neprilagođenom brzinom uvjetima na cesti. Vozač je u jednom trenutku izgubio kontrolu, pa se prvo zabio u betonsku barijeru kad mu je otpao i stražnji kotač da bi se potom zabio u jedan minibus prije nego li se zaustavio na zaštitnoj ogradi uz autocestu.

Srećom, vozač je prošao bez ozljeda, ali je njegov suvozač prebačen u bolnicu s ozbiljnim ozljedama, ali koje nisu opasne po život.

Fotografija koju je objavila policija Hessena pokazuje da je na stradao najviše prednji kraj Ferrarija pa će osiguranje sigurno proglasiti "totalnu štetu".

Podsjetimo, Ferrari F8 Tributo vrlo je ozbiljan sportski dvosjed sa središnje smještenim 3,9-litrenim twin-turbo V8 motorom od 720 KS i 770 Nm koji 100 km/h iz stajanja hvata za samo 2,9 sekundi i vozi do maksimalnih 340 km/h.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 08:35