FORMULA 1

Red Bull želi Vettela do 2016., Button produljio s McLarenom

Momčad Red Bulla izrazila je želju za produljenjem ugovora sa Sebastianom Vettelom za još dvije godine
 AFP

Naime, njemački vozač, koji će po svemu sudeći biti novi (dvostruki) svjetski prvak, ima potpisan ugovor do kraja 2014., a želja vodstva momčadi je da se ugovor produlji leži u činjenici da planiraju da Vettel za njih vozi dvije sezone sa novim motorima (1,6 litarski turbo) koji će se početi koristiti tek 2014. umjesto, kako je prvotno bilo najavljeno od strane Međunarodne federacije autosportova (FIA), 2013. godine.

- Planirali smo da će Sebastian voziti za nas dvije sezone sa novim motorima ali kako se to promijenilo mi želimo i njegov ugovor produljiti do 2016. Zbog istog razloga smo produljili naš ugovor sa Renaultom do 2016. - izjavio je dr. Helmut Marko, šef motorsporta u Red Bullu.

Na nedavno pitanje o produljenju ugovora (a u vezi njegove želje da jednog dana sjedne u bolid Ferrarija ili Mercedesa) Vettel je izjavio da se u momčadi Red Bulla osjeća vrlo, vrlo ugodno i da ne postoji razlog da se išta mijenja.

- Mi smo kao obitelj - izjavio je Nijemac.

Button produljio ugovor s McLarenom



Britanac Jenson Button (31 godina) produljio je ugovor s McLarenom, kojem je pristupio uoči početka prošle sezone, nakon što je u Brawn GP-u osvojio naslov svjetskog prvaka 2009. godine. Button je dosadašnji ugovor s McLarenom imao do završetka ove sezone. Potpisao je novi ''dugogodišnji'' ugovor, iako britanska momčad nije specificirala o kojem je razdoblju riječ.

- Nikada se nisam osjećao tako udomaćeno u nekoj momčadi kao što se osjećam u McLarenu. Osvojio sam četiri velike utrke u ovoj momčadi (dvije u prošloj, dvije u ovo sezoni, op.a.a), trenutno sam drugi u poretku vozača u Formuli 1 i držim da vozim bolje nego ikada. Sve to možete ostvariti samo u momčadi koja vam pruža najveću moguću podršku. Istinski vjerujem da McLaren ima veću strast i odlučnost za pobjeđivanjem negoli ijedna druga momčad. Ne krijem da je moja ambicija nastaviti osvajati utrke i boriti se za naslov svjetskog prvaka. Ovo je momčad u kojoj mogu ostvariti te ciljeve – rekao je, između ostalog Jenson Button.

Njegov klupski kolega Lewis Hamilton pozdravio je novost...

- Odlična je vijest da je Jenson odlučio ostati u McLarenu. Sjajna je osoba za suradnju, pravi timski igrač od prvog trenutka kada se priključio momčadi. McLaren Mercedes je momčad s jedinstvenom i uspješnom tradicijom u Formuli 1, ponosan sam što sam dio te momčadi. Najbolji trenutak moje karijere bio je kada sam s ovim timom osvojio naslov svjetskog prvaka. Jenson i ja smo gladni i ambiciozni, kao i uvijek, osvajati utrke i naslove svjetskog prvaka u budućnosti - rekao je Hamilton.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 14:16