FOTO, VIDEO

ROĐENDANSKI POKLON ZA SVE LJUBITELJE MARKE: Porsche 935 spaja retro dizajn i modernu tehnologiju, a imat će cijenu preko 700 tisuća eura!

 
 Porsche

Porsche je na svom Rennsport Reunionu prikazao novi trkaći automobil koji kao inspiraciju koristi bogatu trkaću povijest ove marke. Službenog imena 935, riječ je o modelu koji je baziran na GT2 RS-u, a kao inspiracija za "retro" izgled karoserije poslužio je model 935/78. "Posuđivanje" elemenata od kultnih modela tu nije stalo, pa su tako LED svjetla posuđena s modela 919 Hybrid LMP1, dok su retrovizori s modela 911 RSR. Nastavci titanskog ispušnog sustava napravljeni su po uzoru na Porsche 908 iz 1968. godine, dok su upečatljivi aerodinamični naplaci automobila napravljeni po uzoru na model 935/78. Uz sve to, automobil je lakiran u legendarne Martini Racing boje.

Foto: Porsche

U unutrašnjosti nešto drugačija priča - vozač ima pogled na ogoljeni kokpit s digitalnim zaslonom, mnoštvom alkantare i karbonski upravljač. Zanimljivo je da su tu i otvori za ventilaciju (da, automobil ima klimu!), a moguće je dobiti i suvozačko sjedalo. Što se nalazi ispod poklopca? Twin-turbo 3,8-litreni motor od 700 KS uparen sa 7-stupanjskim PDK mjenjačem. S obzirom na ukupnu masu od 1380 kg, ovaj automobil je itekako sposoban jurcati stazom i postizati suludo brza vremena.

"Ovaj spektakularni automobil rođendanski je poklon Porsche Motorsporta svim obožavateljima diljem svijet", izjavio je njihov potpredsjednik Frank-Steffen Walliser. Dodao je i da su, budući da automobil nije homologiran za natjecanja, inženjeri imali slobode budući da se nisu morali držati uobičajenih propisa. Proizvodnja će biti ograničena na 77 primjeraka, a cijena kreće od 701.948 eura!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 17:31