NESVAKIDAŠNJE NATJECANJE

SAMO U RUSIJI: Održano natjecanje u curlingu s automobilima

Na čitavu ideju došao je rus Galina Kirkach s grupom prijatelja koji je izjavio kako mu je curling uvijek bio dosadan sport, ali je odjednom došao na ideju kako ga napraviti zabavnim
 Youtube screenshot

U četvrtom po veličini gradu u Rusiji, Yekaterinburgu, ovih je dana održan nesvakidašnji turnir. Naime, natjecatelji su odmjerili snage u curlingu, ali umjesto stonera cilj je bio pogurati automobile što bliže označenom centru. Na čitavu ideju došao je rus Galina Kirkach s grupom prijatelja koji je izjavio kako mu je curling uvijek bio dosadan sport, ali je odjednom došao na ideju kako ga napraviti zabavnim.

On i prijatelji kupili su 6 automobila marke Kamaz Oka, modificirali ih (uklonili su motore kako bi bili lakši te maknuli stakla zbog sigurnosti) i igra, koja izgleda kao da je jedna od epizoda Top Geara, je mogla započeti.

© AP

Članovi tima gurali su automobile po zaleđenom igralištu prema središnjoj meti, a u kabini se pritom nalazio vozač koji je mogao (donekle) kontrolirati kretanje. Pobjednik je onaj tko pogurne automobil što bliže označenom centru. Pobjednički tim nagrađen je čekom od 100 tisuća rubalja (oko 12 tisuća kuna). Veselo!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:22