FOTO, VIDEO

SNAŽNIJI OD MERCEDESA A45 AMG: ABT podiže snagu osvježenog VW Golfa 7.5 R na čak 400 KS!

Ekipa iz ABT tuninga nudi povećanje snage 2,0-litrenog tubrobenzinskog motora na 400 KS uz 500 Nm okretnog momenta.
 ABT

Hot-hatch automobili u današnje vrijeme broje gotovo nevjerojatne brojke kada su je u pitanju snaga motora. Tako primjerice Mercedesov A45 AMG iz četverocilindraša izvlači čak 381 KS. Donedavno je predstavljao "kralja" klase kada je u pitanju snaga, međutim Audi je nedavno predstavio osvježeni A3 koji u RS verziji broji 400 KS! Volkswagenov adut Golf R kaska za ovim dvojcem budući da u serijskoj izvedbi broji 300 KS, no ekipa iz ABT tuninga ima rješenje za to.

Foto: ABT

Njihov najnoviji projekt vezan je upravo uz novi Golf 7.5 R! Oni naime nude povećanje snage 2,0-litrenog tubrobenzinskog motora na 400 KS uz 500 Nm okretnog momenta. Tu priča ne staje, budući da je njemački tuner za bolje držanje na cesti ugradio nove opruge koje spuštaju automobil za 20 mm sprijeda, odnosno 25 mm straga. Kome to nije dovoljno, ABT nudi adaptivni ovjes koji spušta automobil za čak 45 mm. Naravno, u ponudi su i jače kočnice.

Moramo priznati kako izvana automobil izgleda prilično neupadljivo. U odnosu na serijski model ovaj primjerak naime ima samo nekoliko novih stavki: stražnji difuzor, bočni pragove te ABT-ove kotače koji su dostupni u dimenzijama od 18-20 cola. Sigurni smo kako će u ovoj neupadljivoj crnoj kombinaciji izazvati šok kod vozača supersportskih automobila koji bi mogli ostati neugodno iznenađenji kada će gledati u stražnji kraj ovog Golfa. Na internetu je osvanuo i prvi test ovog "sleepera" kojeg u akciji možete vidjeti na 7:26 minuti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 00:14