KRŠ I LOM

UMRI MUŠKI 5 Za scene potjera razbijeno 650 auta i potrošeno 11 milijuna dolara

Loš dan za aute: za potrebe snimanja filma Umri muški 5 razbijen rekordan broj (VIDEO)

U petom nastavku poznate franšize “Umri muški”, Dobar dan za umiranje, Bruce Willis u svojoj najprepoznatljivijoj ulozi policajca Johna McClanea stvara darmar na ulicama Moskve. Ponovo na krivom mjestu u krivo vrijeme, ovaj put u društvu sina Jacka ratuje, juri, lomi, puca i skače po cijelom gradu u spektakularnim scenama snimljenim pod palicom redatelja Johna Moorea.

Tako je samo za scene jurnjava i potjera po gradu potrošeno čak 11 milijuna dolara, potpuno su uništena 132 automobila, a još ih je 518 "samo" razbijeno. Ponajviše je riječ o skupocjenim Mercedesima, no zanimljivo, ta cifra ne uključuje i “nekolicinu” terenaca G-klase koji inače stoje svaki po milijun kuna, a koje je Mercedes proizveo isključivo za potrebe filma. Naravno, svi su uništeni prilikom snimanja.

Premda pasionirane ljubitelje automobila ponekad srce zaboli gledajući scene brutalnog razbijanja, producente to uopće ne brine jer naravno, sve ide u trošak produkcije. Tako je i taj iznos od 11 milijuna dolara vraćen već samo u prva dva tjedna prikazivanja u Sjedinjenim Državama.

Izvor: USA TODAY

Pogledajte video Mercedes-Benza:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 13:31