ŠOK USPOREDBA!

VIDEO: AUTOMOBIL S 4X4 POGONOM NA LJETNIM GUMAMA, ILI S PREDNJIM POGONOM I ZIMSKIM GUMAMA? Evo koji je bolji na snijegu!

 
 YouTube screenshot Tyre Reviews

"Ne trebaju mi zimske gume za snijeg, ja ti imam SUV sa 4X4 pogonom i samim time sam u prednosti pred ostatkom", čut ćete (nažalost) od nekih vlasnika modela sa pogonima na sve kotače. A kako bi dokazali kako je ta tvrdnja u potpunosti netočna, ekipa iz Tyre Reviewsa koja se bavi različitim testiranjima guma objavila je video detaljnog testiranja na snijegu u kojem su objasnili zašto gore spomenuta tvrdnja nikako ne vrijedi. Za testne automobile uzeli su BMW X1 sa pogonom na sve kotače i X1 sa prednjim pogonom.

Pogađate, verzija s pogonom na sve kotače imala je ljetne gume, dok je X1 s prednjim pogonom bio opremljen zimskim gumama (pritom su za gume uzeli modele koji su u testiranjima nalaze na vrhu tablice - Goodyear UltraGrip Performance za zimske i Goodyear Eagle F1 Asymetric 3 za ljetne). Testiralo se kretanje, kočenje, zaobilazak prepreke, kočenje i kretanje na uzbrdicama i nizbrdicama, a rezultati bi mogli šokirati sve one koji su mislili da im je pogon na sve kotače dovoljan za "obračun protiv snijega". Pogledajte video i javite nam s kojim pogonom i gumama se vi vozite?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 15:44