SENZACIJA

VN Hrvatske: Utrka Formule 1 voziti će se na stazi u Bistri već 2014. godine!!!

Bernie Ecclestone je praktički već sve dogovorio s ulagačima u izgradnju staze, a njegovo obećanje, pa makar i usmeno, sasvim sigurno ima težinu. Bistra, gdje bi staza trebala biti završena do kraja 2013, bi tako 2014. trebala dobiti VN Hrvatske

Već je poznato da će se u Bistri nedaleko Zagreba uskoro početi graditi specijalizirana automobilistička staza i to po najvišim kriterijima koji će zadovoljavati i visoke standarde Formule 1. I ako su neki sumnjičavo dočekali već i spominjanje Hrvatske i Formule 1 u istoj rečenici, vijest koja stiže vjerojatno će ih razuvjeriti. Naime, na tome se radilo u velikoj tajnosti, ali kao i uvijek, negdje je ipak procurilo.

Tako možemo ekskluzivno objaviti senzacionalu vijest kako će se utrka Formule 1 voziti na stazi u Bistri već 2014. godine! Hrvatska će tako ući u elitno društvo zemalja koje će ugostiti najspektakularniji oktanski sport, ali koji je ujedno i treći najgledaniji sportski događaj u svijetu, odmah poslije nogometnog svjetskog prvenstva i olimpijskih igara. Bernie Ecclestone je praktički već sve dogovorio s ulagačima u izgradnju staze, a njegovo obećanje, pa makar i usmeno, sasvim sigurno ima težinu.

U aktualnom kalendaru je velika gužva sa stazama, a u pričuvi ih je još nekoliko. Broj utrka je ograničen na 20 po sezoni, ali Hrvatska će naći svoje mjesto s obzirom da će neke staze izletjeti. Naime, Bahrein je već sada upitan nakon ovogodišnjeg otkazivanja, Turska zbog male posjećenosti, u Australiji ni sami više ne žele utrku zbog velikih gubitaka, a Valencia ispada jer Španjolska ionako ima drugu utrku (Barcelona).

Bistra, gdje bi staza trebala biti završena do kraja 2013, bi tako 2014. trebala dobiti VN Hrvatske, a navodno se već zna i točan datum održavanja utrke, trebalo bi se naime voziti 1. travnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:26