CONQUEST EVADE

Hummer je mrtav, živio Hummer!

Kanadska kompanija Conquest Vehicles predstavila je svoj prvi neoklopljeni model

Nakon što su prije dvije godine predstavili oklopno vozilo Knight XV, čelnici kanadske tvrtke odlučili su započeti s komercijalizacijom 'nenaoružane' varijante.

Slična priča dogodila se u slučaju Hummera koji je svoje vojne 'tenkove' prilagodio običnim kupcima, a njegova popularnost u putničkoj varijanti proširila se na cijeli svijet. Identičan scenarij priželjkuje Conquest Vehicles koji je svoj model Evade u potpunosti prilagodio imućnijim kupcima.

Luksuz dominira u cijelom interijeru, a uz brojne elemente obložene kožom, putnicima su na raspolaganju sklopive LCD televizije te mnogi tehnološki aduti poput noćnih kamera sprijeda i straga. Također, ovo glomazno vozilo nudi veliki komfor za svih šest putnika (2+2+2 raspored sjedenja), a putnici straga okrenuti su jedni prema drugima.

Vozač će u interijeru pomoću prekidača moći upravljati vanjskim reflektorima, a prostor ispred i iza sebe moći će kontrolirati putem već spomenutih noćnih kamera.

Kao i oklopljeni model XV koji je također nastao na platformi Fordova modela F550 Super Duty, Evade će biti pokretan jednim benzinskim ili dizelskim motorom, no točne specifikacije Fordovih motora biti će objavljene naknadno.

Nenaoružana verzija Conquesta stvorena je prvenstveno za američko tržište, no tvrtka iz Toronta nije isključila dolazak u Europu.

Početna cijena modela Evade iznosi 480.000 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 19:34