LOME SE KOPLJA...

Jordan: Schumacheru bih odmah dao otkaz; Brawn: Očekujte starog Schumachera!

Lome se koplja oko toga što će biti iduće sezone s 41-godišnjim Michaelom Schumacherom, velikanom u svijetu Formule 1, koji se ove sezone vratio na stazu...
Mercedes' German driver Michael Schumacher sits in his car in the pits of Ricardo Tormo's racetrack during a training session in Cheste, near Valencia, on February 03, 2010. AFP PHOTO / PEDRO ARMESTRE
 AFP

Sedmerostruki svjetski prvak došao je u Mercedes GP momčad, ali u sezoni na izmaku nalazi se tek na desetom mjestu ukupnog redoslijeda s prikupljenih tek 46 bodova.

Mnogi uglednici Formule 1 su mišljenja da Schumacher više nema što tražiti u Formuli 1, da ga je pregazilo vrijeme, te da je sam pogriješio pri povratku. Sličnog je razmišljanja i Irac Eddie Jordan, 62-godišnji osnivatelj i vlasnik bivše momčadi u Formuli 1 - Jordan Grand Prix. Čak je bivši Schumacherov poslodavac i rigorozniji u svom stavu:

- Da sam ja na čelu Mercedes GP-a odmah bi Schumacheru na kraju sezone dao otkaz - rekao je Jordan i nastavio: - Schumacher sa sobom donosi ime i silne uspjehe iz povijesti. Nitko to njemu ne može oduzeti, no oprosti, ako si Schumacher onda ne možeš biti deseti, pa dvanaesti, pa četrnaesti. Hvala lijepo Schumi, ti bi kod mene brzo bio bivši.

Brawn: Očekujte starog Schumachera

Povratak sedmerostrukog svjetskog prvaka u Formuli 1 dočekan je uz veliku pompu. Suprotno je to onomu što Michael Schumacher trenutačno nudi na stazi . Već se sakupio velik broj onih koji su njegovo reaktiviranje opisali kao pogrešan potez nakon što je iz petnaest odrađenih utrka osvojio tek 46 bodova. Dovoljno za slabo deseto mjesto u ukupnom poretku i nastavak kritika i prigovore "dušebrižnika" koji ga ponovno guraju u mirovinu.

Ross Brawn, šef momčadi Mercedes GP, za koju Schumacher nastupa, brani svog pulena:

- Naravno da je Michael razočaran, međutim, uživa u svemu. I dalje želi raditi s inženjerima, pronaći način za napredak i silno je u tome motiviran. Osim toga, uživa u utrkama. Jasno, frustrira ga to što nije bolji, ali vjerujte mi, Michael je ambiciozan i sigurno do sedam naslova nije došao brzim odustajanjima. Kakvog bi smisla njegov povratak imao da sada spakira kovčege? Budite uvjereni da se to neće dogoditi - veli Brawn uvjeren i to da će prelazak na Pirellijeve gume (s Bridgestoneovih) sljedeće sezone pomoći pobjedniku 91 utrke u Formuli 1.

Ovisi uvelike o jačini prednjih guma

- Njegov način vožnje ovisi uvelike o jačini prednjih guma. One moraju izdržati njegovo naglo kočenje i vozačke manevre koji ga krase. Ove ovosezonske su vrlo neuobičajene. Očekujemo da će Pirellijeve više odgovarati Michaelovom načinu vožnje, a 2011. ionako svi kreću od nule pa će svi nedostaci koje možda sada ima nestati. Očekujte starog Michaela sljedeće godine.

- Formula 1 je vrlo kompetitivno natjecanje u kojem nekoliko desetinki čini razliku između uspješne i neuspješne sezone. Negdje u središnjici ove odlučili smo se okrenuti budućnosti, što znači pripremi bolida za 2011. Schumacher na tome intenzivno radi s mehaničarima, inženjerima i ljudima zaduženima za aerodinamiku - zaključio je Brawn.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 08:35