KULTNA STAZA

Nurburgring u bankrotu

Europska komisija odbila je pružiti neophodnu financijsku pomoć od 13 milijuna eura čime je poslovanje Ringa stavljeno pod upitnik

Legendarna staza u Nurburgringu dobila je odbijenice banaka, države i Europske komisije čime je bankrot postao najizglednija opcija.

Njemački mediji javljaju kako je Europska komisija odbila zahtjev vlasnika o neophodnoj pozajmici od 13 milijuna eura čime je poslovanje Ringa dovedeno pod veliki upitnik. Svi predviđeni događaji održavati će se do kraja godine, a što će biti nakon toga, nitko ne zna.

Izgledne opcije su prodaja staze ili zatvaranje, a cijela će cijela priča zasigurno dobiti i sudski epilog. Naime, mnogobrojni investitori uključujući i državu koja je uložila oko 524 milijuna eura u razvoj staze, hotela, dućana i ostalih sadržaja, svoja će prava potražiti na sudu.

Milosti za Nurburgring nema niti njemačka Strukturbank koja je odbila prolongirati otplatu kredita u iznosu od čak 330 milijuna eura.

Kultna staza uskoro će proglasiti stečaj, a stečajni upravitelj dobiti će nezahvalan zadatak traženja optimalnog rješenja za budućnost.

Dok jedni smatraju da je Nurburgring ponos ovog dijela Njemačke i da mu treba pomoći, većina prihvaća mišljenje da se nekontolirano ubrizgavanje novaca u rupu bez dna više ne smije tolerirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 09:48