RELI

OGIER POBJEDOM na reliju Monte Carlo u M-Sport Fiesti počeo braniti titulu svjetskog prvaka

S cijelim nizom novih pravila, s momčadi koja je dosad pobjeđivala pa se ove sezone povukla s WRC natjecanja i s dva povratnika na staze imamo i pobjednika prve ovogodišnje utrke
 M-Sport

U Fordu Fiesti koju je za WRC pripremio M-Sport bivši četverostruki svjetski prvak s Volkswagenom Sebastien Ogier, pobijedio je na otvaranju sezone WRC-a u Monacu. Ogier je do četvrte uzastopne pobjede u Kneževini stigao sa 2:15 minuta prednosti ispred Finca Jari-Mattia Latvale (Toyota), dok je treće mjesto, usprkos problemima s motorom, osvojio njegov momčadski kolega Estonac Ott Tanak Ford.

O vozačkoj vještini na zasniježenim serpentinama relija Monte Carlo svjedoči činjenica da Ogier nije imao previše vremena za prilagodbu na novi automobil, a ova je pobjeda već 39. u svjetskom prvenstvu. Kako je nakon utrke izjavio, ni on sam nije vjerovao da će pobijediti već u prvom nastupu i pritom se 33-godišnji Francuz zahvalio cijeloj ekipi koja je vrhunski odradila cijeli posao.

Ogieru je put do pobjede olakšao sudar Belgijanca Thierryja Neuvillea koji je vodio do polovice relija, a nakon subotnjeg udesa je pao na 15. mjesto.

Nažalost, pogibija jednog gledatelja koji je nastradao još u četvrtak tijekom prvog brzinca bacila je sjenku na prvu utrku, a nesreća se dogodila kada je Hyundai i20 Coupe WRC Haydena Paddona i suvozača Johna Kennarda udario u led i izletio sa staze te pritom udario jednog gledatelja. Obojica su prošli neozlijeđeni, a Hyundai Motorsport je povukao Paddonov automobil s brojem 4 iz relija u znak poštovanja prema preminulom gledatelju. Svjetsko prvenstvo se nastavlja u Švedskoj od 9. do 12. veljače.

Rezultati:

1. Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Fra/Ford Fiesta RS) 4:00:03,6

2. Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Fin/Toyota Yaris) + 2:15,0

3. Ott Tänak/Raigo Molder (Est/Ford Fiesta RS) 2:57,8

4. Dani Sordo/Marc Marti (Špa/Hyundai i20) 3:35,8

5. Craig Breen/Scott Martin (Irs/VB/Citroen DS3) 3:47,8

6. Elfyn Evans/Daniel Barritt (VB/Ford Fiesta RS) 6:45,0

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:35