STIŽE POČETKOM 2013. g.

Opel Adam napada Cinquecento

Proizvođač iz Russelsheima predstavio je Opel kakvoga do sada nismo imali prilike vidjeli. Dizajn podsjeća na Fiatov model 500

Njemački novitet dobio je ime po osnivaču brenda Adam Opelu.

Proizvođač iz Russelsheima predstavio je Opel kakvog do sada nismo vidjeli. Poučeni uspjehom Fiata s modelom 500, Opel je lansirao model Adam koji će se na tržištu direktno suprotstaviti talijanskom retro automobilu. U samo nekoliko sati od predstavljanja, iz talijanskih medija stigle su optužbe o vizualnom kopiranju, no Opel tvrdi da je Adam original s estetski impresivnijim rješenjima od Fiata.

Uz atraktivna dizajnerska rješenja, njemački novitet nudi veliku mogućnost personalizacije koja uključuje bezbroj kombinacija boja karoserije, naplataka, materijala u interijeru te mogućnost narudžbe krova u potpuno drugoj boji. Sličan dojam vidljiv je i u interijeru gdje Opel također igra na kartu vizualnog dojma. Dopadljiva rješenja svih važnijih elemenata dodatno su unaprijeđena novim tehnološkim inovacijama koje će posebno cijeniti vlasnici smartphona koji su integrirani u automobil.

Automobil dugačak 3.7 metara stavljen na dorađenu platformu Corse, a ponudu motora čine tri benzinca 1.2 litreni sa 70 te 1.4 litreni sa 87 i 100 KS. Svi navedeni motori dolaze u spoju s ručnim mjenjačem sa pet brzina, a na raspolaganju kupcima je i Start&Stop sustav za manju potrošnju. Opel je najavio kasniji dolazak nove generacije malih benzinskih motora s izravnim ubrizgavanjem i turbopunjačem koji će biti dostupni uz ručni mjenjač sa šest brzina.

Službena svjetska premijera zakazana je za salon automobila u Parizu, a prodaja diljem Europe počinje početkom iduće godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 01:11