FOTO

Riznica tehnoloških dostignuća

Mercedes za novu generaciju GL-a obećava jednako uvjerljive vozne osobine na cesti i izvan nje

Kako to obično biva s Mercedesovim automobilima, svaki novi model izvana izgleda malo bolje od prethodnika, ali je iznutra, u tehničkom smislu uvijek mnogo bolji od njega.

Nova generacija GL-a također slijedi taj put: iako za njega ne možemo reći da ne spada među atraktivne automobile, daleko od toga da njegov vanjski izgled donosi nešto revolucionarno. Slična se priča, uostalom, nastavlja i u unutrašnjosti: vrhunski materijali, opremljenost i komfor za sedam putnika u skladu s reputacijom trokrake zvijezde ovdje se podrazumijevaju.

Važnije se stvari, međutim, kriju ispod lima. Za očekivati je da će općenito najtraženiji model biti dizelski GL350 CDI Bluetec sa 258 KS, koji je od prethodnnka efikasniji za čak 20 posto, dok benzince predstavljaju GL500 sa 435 KS te GL63 AMG sa 557 KS. Uz 4matic, za vrhunske osobine zaslužan je, između ostaloga, On&Offroad paket, koji uključuje šest raznih modaliteta vožnje.

Među svom silom sasvih novih, ali i poznatih ali unaprijeđenih elemenata aktivne i pasivne sigurnosti posebno zanimljivo mjesto zauzima sustav nazvan Crosswind Assist, koji pri udarima jakog vjetra vozaču asistira na kočenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:56