putem infotainmenta

Mercedes predstavio novu tehnologiju za plaćanje goriva i struje za automobile s otiskom prsta

Mercedes i Mastercard udružili su se za novi ‘Mercedes pay+‘ sustav koji je sada dostupan na 3600 njemačkih benzinskih postaja

Mercedes pay+ (ilustracija)

 Mercedes-Benz

Izbjegavanje blagajne na benzinskoj postaji postalo je lakše posljednjih godina zahvaljujući automatima za kreditne kartice na postajama i sustavima plaćanja putem telefonskih aplikacija koji su dostupni i za aute s unutarnjim izgaranjem i za EV-ove, ali sada Mercedes želi još više pojednostaviti postupak novom tehnologijom kojom energiju za automobil plaćate koristeći infotainment zaslon automobila. Ovo nije prvi put da vidimo ovakvu tehnologiju - Buick je predstavio nešto slično još 2018. u SAD-u, ali Mercedesov sustav koristi prepoznavanje otiska prsta za plaćanje.

image

Mercedes pay+ (ilustracija)

Mercedes-Benz

Softver Mercedes me Fuel & Pay aktivira se automatski i pojavljuje se na zaslonu infotainmenta MBUX kada vozač dođe do povezane postaje i ugasi motor. Automobil će izračunati ukupnu cijenu punjenja prije nego što točenje goriva uopće počne mjerenjem koliko prostora ima u spremniku i množenjem s cijenom po litri na dotičnoj pumpi.

Kako bi izvršio plaćanje, vozač koristi otisak prsta za autorizaciju prodaje preko zaslona na ploči, a zatim prima račun kao e-poruku. Program je zajednička operacija Mercedesa i Mastercarda i u početku je dostupan samo na 3600 benzinskih postaja diljem Njemačke, iako se čini vjerojatnim da će biti globalno uveden.

image

Mercedes pay+ (ilustracija)

Mercedes-Benz

Studija koju je provela njemačka tvrtka za istraživanje tržišta GfK za Mastercard pokazuje da bi otprilike polovica ispitanika u dobi od 18 do 39 godina naručivala i plaćala usluge i robu izravno putem infotainment zaslona. Očigledni problem s ovom idejom je taj što još uvijek morate izaći iz automobila kako biste sami pričvrstili kabel ili mlaznicu goriva, no i za tu radnju već postoji funkcionalni robot, i vjerojatno neće trebati čekati preduga na impelmentaciju...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 05:53