PREMIJERA U PARIZU

TOYOTA AURIS Nakon pet godina stiže nasljednik

Uz vizualni napredak te veću prostranost interijera, novi Auris nudi bolje vozne osobine te manju kilažu

Nakon brojnih špijunskih fotografija koje su svakodnevno stizale na internet, Toyota je napokon odlučila službeno upoznati javnost s novom generacijom modela Auris.

Najvažniji ovogodišnji novitet japanskog proizvođača službenu će premijeru imati na predstojećem salonu automobila u Parizu, a do tada se moramo zadovoljiti s nekoliko studijskih fotografija.

Već na prvi pogled vidljiva je želja Japanaca da stvore automobil koji će izazivati mnogo više emocija nego što je slučaj s aktualnom generacijom. Ne mislimo da je aktualni Auris bezličan, no činjenica je da su njegovi kupci umjesto dizajnu, prioritet davali drugim elementima poput kvalitete ili pouzdanosti.

Želje kupaca prihvaćene su i u interijeru koji sada nudi još veću razinu komfora, a putnici straga biti će zadovoljni i sa 20 mm dodatnog prostora za noge te obujmom prtljažnika od 360 litara.

Gabariti novog Aurisa (4275/1760/1460 mm) otkrivaju da je ovaj novitet 30 mm duži te 55 mm niži od dosadašnjeg modela, dok su širina i međuosovinski razmak ostali identični.

Iako nije službeno potvrđeno, pod prednjim poklopcem očekuju se 1.33 i 1.6 litreni benzinski motori, dok će boje dizelaša braniti 1.4 i dvolitreni motor. Uz standardni model, Toyota će u Parizu predstaviti i hibridnu varijantu koju će pokretati poznati spoj 1.8 litrenog benzinca i elektromotora.

Japanski novitet proizvoditi će se u Velikoj Britaniji, odakle će krajem godine na tržište dolaziti i karavanska izvedba Aurisa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:19