TUNING

Aerodinamika je ključ: Tuner je slupanu Teslu Model 3 pretvorio u čudovišni trkaći EV

Unplugged Performance otkrio je prve fotografije svog ‘Bionic Phoenix‘ EV-a koji je namijenjen za trkaću stazu

Bioniq Phoenix Tesla Model 3

 Unplugged Performance

Kalifornijski tuner Unplugged Performance otkrio je “Bioniq Phoenix”, Tesla Model 3 koji je pretvoren u vozilo za "time attack". Trkaći automobil temelji se na električnom vozilu koje je sudjelovalo u sudaru tijekom treninga za Pikes Peak 2020.

Unatoč velikoj šteti od nesreće, model je u potpunosti obnovljen s još agresivnijim aerodinamičkim sustavom, središnjim položajem sjedala i više snage iz električnog pogonskog sklopa.

image

Bioniq Phoenix Tesla Model 3

Unplugged Performance

Na prvi pogled, jako modificirana Tesla izgleda kao neki ludi render. Prednji razdjelnik od karbonskih vlakana jedan je od najvećih koje smo ikada vidjeli. Posebne aero-komponente Bioniq Phoenixa proizvode više od 1814 kilograma potisne sile, zbog čega je Model 3 praktički zalijepljen za asfalt.

Kao što vidimo na fotografijama koje je na Instagramu objavio vozač utrka Craig Coker, cijeli je prednji kraj zamijenjen potpuno zatvorenom maskom bez ikakvih usisnika na braniku. Model ima ultra široke prednje i stražnje branike, poklopac motora s ventilacijom, prekrivena prednja svjetla i masivno stražnje krilo postavljeno na vrata prtljažnika.

image

Bioniq Phoenix Tesla Model 3

Unplugged Performance

Kovani aluminijski 19-inčni naplatci UP-03 su veoma široki i obuveni u Yokohama gume. Aerodinamika, koja je impresivnija od Teslinog serijskog modela, izrađena je od suhog ugljika zbog smanjenja težine, baš kao i veliki dio karoserije uključujući vrata.

image

Bioniq Phoenix Tesla Model 3

Unplugged Performance

Ukupno, Bioniq Phoenix teži oko 90 kilograma manje od standardne Tesle Model 3. Unplugged Performance zapravo je uklonio 250 kilograma težine, ali su dodani čelični kavez, modifikacije šasije i ekstremni komplet karoserije. To je vidljivo ako pogledate potpuno ogoljenu unutrašnjost koja je pretvorena u jednosjed sa središnjim položajem za vožnju.

Tvrtka nije otkrila izlaznu snagu ili podatke o performansama, ali očekujemo lude brojke. U nastavku možete pogledati kratki video sa službene Instagram stranice Unplugged Performancea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:35