ZELENI PAKAO

Najopsežniji projekt u 100-godišnjoj povijesti: Nürburgring dobiva veliku nadogradnju infrastrukture

Nova infrastruktura, koja bi trebala biti operativna do 2025., koristit će tehnologiju kamere i umjetnu inteligenciju

Porsche Nurburgring

 Porsche

Nürburgring će doživjeti veliku digitalnu nadogradnju. Operativna tvrtka Nürburgringa uložila je ukupno 11 milijuna eura kako bi poboljšala sigurnost vozila i dovela stazu u budućnost.

Sveobuhvatna nadogradnja koristit će svim korisnicima staze, uključujući privatne vozače tijekom turističkih vožnji, testne vozače u Industry Poolu i vozače utrka tijekom raznih događaja. Nova infrastruktura, koja bi trebala biti operativna do 2025., koristit će tehnologiju kamere i umjetnu inteligenciju za nadzor cijele trkaće staze od 21 kilometar.

image

Radovi na Nurburgringu

Carbuzz

Izgradnja će započeti ove zime, a to je jedan od najopsežnijih građevinskih projekata u gotovo 100-godišnjoj povijesti Nürburgringa. Tijekom sljedeće dvije godine izgradit će se potpuno nova infrastruktura oko trkaće staze, uključujući temelje za jarbole otporne na oluje za nošenje posebnih HD kamera.

Radit će se i radovi na zemlji za polaganje optičkih i energetskih kabela te izvanmrežni sustavi za napajanje, a ugradit će se i LED paneli za digitalnu signalizaciju upozorenja.

image

Mercedes AMG One na Nurburgringu

Mercedes AMG

Sustav temeljen na umjetnoj inteligenciji moći će otkriti opasnosti, nesreće i druge nepredviđene događaje na stazi te podržati tim za kontrolu operacija u poduzimanju trenutnih radnji. Ubuduće će automatski upozoravati promet na opasne situacije putem LED panela.

Uz standardnu proceduru radijskih poruka, sve slike i informacije prenosit će se izravno u centar za kontrolu operacija putem optičkih kabela, omogućujući osoblju da odluči o daljnjim mjerama u roku od nekoliko sekundi. AI će se kontinuirano usavršavati i prilagođavati stazi tijekom rada uživo.

U ovom trenutku, većina nas bi trebala biti svjesna da je Nürburgring jedna od najizazovnijih i najopasnijih trkaćih staza na svijetu. Toliko da postoje brojni YouTube kanali koji su posvećeni snimanju sudara sa staze, čak stavljaju godišnje kompilacije najboljih. Očekuje se da će dogradnja smanjiti broj nesreća na stazi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 06:53