POGLEDAJTE VIDEO

Nije ih impresionirao doseg Mercedesa Visiona EQXX: BMW-om 730d odvezli 1651 km pa se narugali

Prilikom izazova, koristili su BMW 730d, što znači da ispod poklopca motora imaju 3,0-litreni redni ‘šestak‘ od 265 KS i 620 Nm

BMW Serija 7 i Joe Achilles

 YouTube Screenshot

Obično se kaže da je dizel prije svega najbolja opcija za vozače koji godišnje prijeđu mnogo kilometara. A ovaj eksperiment, proveden između Londona i Madrida, čini se da to još jednom dokazuje.

YouTuber Joe Achilles i njegov partner krenuli su iz engleske u španjolsku prijestolnicu u BMW-u serije 7 (G11), kako bi se suočili s izazovom završetka cijele rute s jednim spremnikom dizela. Da, dobro ste pročitali: bez zaustavljanja radi punjenja goriva.

image

BMW Serija 7

YouTube Screenshot

Prilikom izazova, koristili su BMW 730d, što znači da ispod poklopca motora imaju 3,0-litreni redni dizelski šestak od 265 KS i 620 Nm okretnog momenta. Ove brojke prenose se putem Steptronic mjenjača s osam brzina na stražnje kotače. Uz to, njemačka limuzina bila je opremljena gumama Michelin E Primacy, a kako bi uštedjeli i posljednju kap goriva, Joe i njegov prijatelj vozili su učinkovito i strogo se pridržavali ograničenja brzine.

image

BMW Serija 7

YouTube Screenshot

Jesu li uspjeli doći do Madrida? Odgovor je da. Nakon 22,5 sata na putu i prijeđenih 1651 kilometra, stigli su do konačnog odredišta s preostalim procijenjenim dometom od 154 kilometra.

image

Kraj putovanja

YouTube Screenshot

Ako se ove dvije vrijednosti zbroje, otkrit ćemo da vam pun spremnik BMW-ove perjanice nudi oko 1800 kilometra, u najboljem idealnom slučaju. S obzirom na to da ova limuzina ima rezervoar od 78 litara, čini se da je u prosjeku trošila 4,3 litre na 100 kilometra, što je impresivan broj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 05:34