AUKCIJA

Rijetka prilika: Prodaje se Mercedes 300SL iz 1958. godine legende F1 Juana Manuela Fangia

Petostruki svjetski prvak Juan Manuel Fangio jedan je od najhvaljenijih, ako ne i najhvaljenijih vozača Formule 1 u povijesti

1958. Mercedes-Benz 300SL Roadster

 RM Sotheby‘s

Posjedovanje djelića povijesti automobilskih utrka nešto je što će malo tko od nas ikada iskusiti. Ipak, želju i cijenjenost koju imamo prema takvim hrpama lima teško je podcijeniti. Te želje toliko su jake da su ljudi spremni izdvojiti velike svote novaca samo da bi ih mogli gledati u svojim garažama. Za jednog bogatog kupca upravo se otvorila prilika da posjeduje jedan od najposebnijih automobila ikada povezanih s legendom Formule 1.

image

1958. Mercedes-Benz 300SL Roadster

RM Sotheby‘s

Petostruki svjetski prvak Juan Manuel Fangio jedan je od najhvaljenijih, ako ne i najhvaljenijih vozača Formule 1 u povijesti. Ovog Mercedes-Benza 300SL Roadstera dobio je 1958. godine kao poklon od proizvođača automobila nakon što je otišao u mirovinu.

image

1958. Mercedes-Benz 300SL Roadster

RM Sotheby‘s

Na satu je prikazana brojka od 72.951 kilometara, što je većina rezultat njegove vožnje, prvo diljem Europe, prije nego što ga je parkirao u svoju garažu u Argentini. Tamo je automobil ostao s njim do kraja života i na kraju je uključen u njegov muzej u Balcarceu. Trenutno ide na RM Sotheby's aukcijsku platformu, u stanju u kakvom ga je Fangio ostavio. To znači da ima ista sjedala, isti volan i istu ručicu mjenjača koje je koristio i sam 'El Maestro'.

image

1958. Mercedes-Benz 300SL Roadster

RM Sotheby‘s

Čak i oni koji nisu veliki obožavatelji Formule 1 mogu cijeniti jedinstvenost ovog automobila. 'Običan' 300SL Gullwing nedavno se prodao za 6,8 milijuna dolara (44,6 milijuna kuna), stoga možemo samo nagađati koliko će ovaj primjerak Roadstera koštati.

image

1958. Mercedes-Benz 300SL Roadster

RM Sotheby‘s

Zapravo, nikad ni nećemo saznati koja je konačna cijena, osim ako novi vlasnik to ne odluči sam otkriti. RM Sotheby's prodaje automobil putem aukcije zatvorenih ponude od 28. veljače do 4. ožujka, a platforma je izričito rekla da neće otkriti konačnu cijenu. U svakom slučaju, pogledajte videozapis u nastavku kako biste se sami uvjerili o čemu je riječ.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 18:22