nadrealna snimka

Sekunda do katastrofe: Tučnjava gledatelja na brzincu, trenutak kasnije proletio je WRC bolid!

Ovakve stvari ne želimo gledati na sportskim natjecanjima, pa tako ni na reliju, srećom redari su bili spremni

youtube screenshot

Na YouTubeu je osvanula nevjerojatna snimka tučnjave na brzincu WRC Rallyja Croatia. Nije poznato o kojem je brzincu riječ, gledateljima je uzavrela krv iz nepoznatog razloga, a u tučnjavu su se umiješali i redari, pa i policajci, te je pravovremenom reakcijom spriječena katastrofa. Sukob gledatelja je započeo na padini uz brzinac i premjestio se na asfalt. Ipak, svi su posljednji tren vraćeni na padinu.

Snimka sukoba traje jednu minutu, a samo nekoliko sekundi nakon što su svi ljudi i predmeti sklonjeni s ceste, iza zavoja dolijeće WRC Toyota punom brzinom u skoku.

Danas je zadnji dan WRC Croatia Rallyja u Hrvatskoj a povodom događaja oglasili su se iz organizacije - "Najoštrije osuđujemo ponašanje neodgovornih pojedinaca prikazano u videu. Ove scene u niti jednom svom dijelu ne prikazuju istinsku navijačku zajednicu koja strastveno prati automobilistički sport i automobilistička natjecanja.

Svojim neodgovornim ponašanjem akteri ovih scena nisu u opasnost doveli samo svoje živote već i službene osobe, volontere natjecanja te natjecateljske posade. Kao što je vidljivo na snimci, službeno osoblje i naši volonteri učinili su sve, riskirajući svoje živote, kako bi ovaj događaj spriječili te osigurali cestu. U dogovoru s nadležnim službama podnijet ćemo službenu prijavu i tražiti da se akteri pronađu i najoštrije sankcioniraju. Ovakvim scenama i osobama ovakvog ponašanja jednostavno nije i ne smije biti mjesto na našim niti bilo kojim sportskim događajima niti uz natjecateljske trase, poručili su iz Organizacijskog odbora WRC Croatia Rally 2023.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 09:24