SVE JE MOGUĆE

Video: Ruski majstori izradili Ladu na tri kotača koja je potpuno funkcionalna i koja vozi!

Konstrukcija je dobila ogromnu off-road gumu zbog koje je potrebno bilo odrezati veći dio prtljažnika

Lada s tri kotača

 YouTube Screenshot

Ruski YouTube kanal Garage 54 završili su već nekoliko projekata baziranih na Ladi, uključujući Ladu 6x6, Ladu s 14 kotača i Ladu s 'nogama'. Međutim sad sve postaje još luđe od toga, jer je kanal nedavno objavio videozapis s Ladom koja umjesto standardnih dva kotača straga koristi jedan ogroman na sredini.

Kao što možemo vidjeti, konstrukcija nije jednostavno zamijenila dva kotača straga s jednim, već je umjesto toga dobila ogromnu off-road gumu zbog koje je potrebno bilo odrezati veći dio prtljažnika automobila. Kotač je toliko velik da je stvorena posebna postavka s tri diferencijala kako bi se osigurala da ga motor može podnijeti. Garage 54 je trebao posebno pogonsko vratilo, posebne osovine, a i ovjes je također prilagođen – pod time mislimo da uopće nema suspenzije.

image

Lada s tri kotača

YouTube Screenshot

Zapravo, to nije najalarmantniji trenutak u videozapisu. To je zapravo trenutak kada se automobil upali na dizalici i vidimo titranje kotača koje se pogoršava pri većim brzinama. Naravno uz sve redukcije stupnjeva prijenosa, najveća brzina ove Lade nije baš prevelika.

Ali ipak, Lada se vozi prilično dobro. Guma je toliko velika i izdržljiva da joj nije potreban zrak za podupiranje olakšane stražnje strane, dajući Ladi iznenađujuće udobnu vožnju s obzirom na to da nema stražnjeg ovjesa. Međutim, visina također znači da ima malo prevrtanja karoserije, ali se i dalje sve čini relativno stabilnim, čak i na neravnom terenu.

image

Lada s tri kotača

YouTube Screenshot

Iskreno, sve se čini jako zabavno, a što se tiče tog kolebanja kotača – nije problem s obzirom na to da Lada ne može prebrzo. Ako Garage 54 ovako započinje zimu, jedva čekamo vidjeti što slijedi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 21:26