VIDEO

Zvuči kao avion iz Drugog svjetskog rata: Poslušajte hladni start Bugattija Chirona Super Sport

Možete čuti kako na početku pali samo nekoliko cilindara, a nekoliko sekundi kasnije zvuči kao da svih 16 cilindara rade u potpunosti

Bugatti Chiron Super Sport 300+, prva pošiljka

 Bugatti

Još u rujnu 2019. godine, Bugatti je predstavio jedan od najsnažnijih serijskih hiper automobila koje je automobilska industrija ikad vidjela. Chiron Super Sport 300+ košta preračunato gotovo 26 milijuna kuna i predstavlja vrlo ekskluzivan ulazak u svijet najekstremnijih i najsnažnijih automobila koja postoje. Pitate se kako to zvuči kada je hladan? Pogledajte videozapis.

Malo stariji video na YouTubeu, koji smo nekako propustili, vodi nas na kišno mjesto gdje je parkiran Chiron Super Sport 300+. Naizgled, riječ je o Bonhams eventu, sudeći po zastavama oko automobila. Kratki videozapis nam jednostavno pokazuje kako netko pokreće superautomobil s hladnim motorom.

image

Bugatti Chiron Super Sport 300+, prva pošiljka

Bugatti

Zapravo, ovdje nema mnogo toga za vidjeti jer nam snimka pokazuje samo stražnji dio Chiron Super Sporta 300+. Međutim, ima puno toga za čuti pa svakako pustite videozapis sa slušalicama. Što glasnije, to bolje.

image

Bugatti Chiron Super Sport 300+, prva pošiljka

Bugatti

Tijekom prvih nekoliko sekundi, 8,0-litreni W16 motor zvuči kao stari avionski motor. Očito nismo Bugatti mehaničari, ili stručnjaci za motore, ali gotovo možete čuti kako na početku pali samo nekoliko cilindara, a nekoliko sekundi kasnije zvuči kao da svih 16 cilindara rade u potpunosti u veličanstvenoj simfoniji.

image

Bugatti Chiron Super Sport 300+, prva pošiljka

Bugatti

Podsjetimo, Chiron Super Sport 300+ koristi nadograđenu verziju Bugattijevog quad-turbo 8,0-litrenog motora, čija ukupna snaga iznosi 1.578 KS (1.161 kW), što je dovoljno za najveću brzinu od 440 kilometara na sat. Iako je ona elektronički ograničena, kupci mogu naručiti automobil po izboru bez limitera i potencijalno dostići rekord od 490,484 km/h koji je postigao vozač Andy Wallace 2019. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 11:21