Uz pomoć novca iz EU

DOBIT ĆEMO SPECIJALNE TIMOVE POREZNIKA ZA E-TRGOVINU Online kupovinu pratit će i nadzirati četrdeset inspektora

 Arhiva

Zbog stalnih i brzih promjena na području e-trgovine te lakšeg praćenja aktivnosti na internetu, koje predstavljanju najveći rizik za naplatu poreznih davanja, Porezna uprava kreće u nadzor tog segmenta trgovine.

S tim će ciljem predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, Ministarstvo financija, Porezna uprava te Ministarstvo gospodarstva i financija Francuske danas predstaviti projekt “Uvođenje i razvoj sustava praćenja i nadozora e-trgovine u Poreznoj upravi Republike Hrvatske” (CRO E-COM)”, vrijedan 198.306 eura, koji financira Europska unija.

Cilj projekta je poboljšanje administrativnih kapaciteta i unapređenje efikasnosti Porezne uprave u području nadzora i praćenja e-trgovine, što se dosad nije provodilo kao zasebna aktivnost. Da bi to mogli provoditi, potrebno je, kako najavljuju u Poreznoj upravi, organizirati i educirati specijalne timove koji će se baviti praćenjem i nadzorom e-trgovine.

U njima će biti 40 inspektora s iskustvom u poreznim nadzorima, ali i informatičkim znanjima na području hardvera i softvera, koji dobro poznaju internet i društvene mreže.

Kao prvi korak analizirat će se zakonodavni okvir i organizacijska struktura Porezne uprave, a zatim i priručnik za praćenje i nadzor e-trgovine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:31