CERP predlaže

Država traži opoziv Mate Crkvenca i Ive Družića iz Nadzornog odbora Podravke, želi HDZ-ovog Marka Kolakovića i Slavka Tešiju

 Dragan Matić / CROPIX

Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) predložio je glavnoj skupštini Podravke, koja će se održati 21. veljače, da iz Nadzornog odbora te kompanije opozove Matu Crkvenca i Ivu Družića, te u to tijelo izaberu četiri nova člana - Marka Kolakovića, Slavka Tešiju, Luku Burilovića i Sandru Fuček Šanjić, izvijestila je Hina.

Poziv za glavnu skupštinu Podravke objavljen je 10. siječnja, a tada je dnevnim redom bilo predviđeno da dioničari na skupštini odluče samo o imenovanju dva nova člana NO-a, Luke Burilovića i Sandre Fuček Šanjić.

Marko Kolaković je predsjednik HDZ-ovog Odbora za gospodarstvo te profesor zagrebačkog Ekonomskog fakulteta na Katedri za ekonomiku poduzeća, a mediji su ga više puta navodili kao potencijalnog novog šefa Podravke koji će zamijeniti Zvonimira Mršića. Ekonomist Slavko Tešija nedavno je predložen u NO Hrvatske lutrije, a stalni je sudski vještak za financije, bankarstvo, devizno i vanjskotrgovinsko poslovanje. Sandra Fuček Šanjić je prokuristica Podravske banke, a Luka Burilović predsjednik Hrvatske gospodarske komore.

Mato Crkvenac i Ivo Družić su u Nadzorni odbor Podravke bili imenovani u veljači 2012. godine od strane tadašnje Agencije za upravljanje državnom imovinom (AUDIO).

Osim izmjena Nadzornog odbora, očekuje se da će u Podravci krajem veljače biti značajnih promjena i u aktualnoj Upravi kojoj ističe petogodišnji mandat, kako je navijestio Podravski list prije desetak dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:05