Nova žrtva Agrokora

GRANOLIO TRAŽI OTVARANJE PREDSTEČAJA Blokirani računi vodećeg domaćeg proizvođača brašna koji je kupio biznis od Agrokora i posuđivao mu milijune

Granoliev mlin Farina
 Arhiva

Vodeći domaći proizvođač pšeničnog brašna Granolio i jedan od dobavljača Agrokora ima blokirane račune, obavijestila je kompanija danas putem Zagrebačke burze. Burza je obustavila trgovanje dionicama Granolija do 14 sati.

Granolio je Trgovačkom sudu u Zagrebu 17. srpnja dao Prijedlog za otvaranje predstečajnog postupka. U priopćenju kompanija navodi da poduzima sve radnje kako bi u najkraćem mogućem roku izvršilo podmirenje svojih obaveza i deblokadu poslovnih računa.

Granolio je od Agrokora prije par godina kupio mlinarski biznis i tako postao značajan igrač na tržištu pšenice i brašna. U izvješću o poslovanju u prvom tromjesečju ove godine objavili su da koliko im Agrokor duguje.

Granolio je dao pozajmnicu Agrokor trgovini koja je 31. ožujka iznosila 11,9 milijuna kuna. Grupa također ima regresne obveze na taj dan u vrijednosti 85 milijuna kuna iskazanih na poziciji ostalih kratkoročnih obveza te ostala kratkotrajna potraživanja u istoj vrijednosti. Navedeno je vezano uz poslovanje s koncernom Agrokor.

Obavijest kompanije o blokadi računa i predstečajnom postupku dolazi nakon što je 10. srpnja šef financija u Granoliju Tomislav Kalafatić dao ostavku kao član Uprave kompanije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:28