Jeftinije i brže

Ikea pokraj Rijeke otvorila svoj prvi dostavni centar u Hrvatskoj

 
 Goran Mehkek / HANZA MEDIA

Prvi dostavni centar IKEA-e Hrvatska na riječkom području otvoren je u srijedu u Čavlima kraj Rijeke na oko 1100 četvornih metara poslovnog prostora, u kojem će raditi četiri djelatnika.

Kupci će proizvode iz IKEA-e moći naručivati on line i oni će im uz naplatu biti dostavljani u dostavni centar. To će, kako ističu iz IKEA-e, omogućiti uštedu vremena i novca koji su do sada trošili za putovanje do Zagreba.

Procedura preuzimanja sastoji se od dva koraka. Najprije je proizvode potrebno naručiti putem IKEA internetske trgovine ili ih kupiti u robnoj kući IKEA Zagreb. Kupci online ili izravno u robnoj kući mogu odabrati opciju preuzimanja proizvoda u dostavnom centru u Rijeci. Nakon isporuke robe u dostavni centar, kupac dobiva poruku da je roba spremna za preuzimanje te ju može preuzeti tijekom sljedeća tri dana.

Govoreći o ideji i konceptu novoga projekta, menadžerica logistike robne kuće IKEA Zagreb i voditeljica riječkog projekta Suzana Rumbak Baretić kazala je da se njime želi postići da rješenja IKEA-e budu što pristupačnija.

Trenutačno smo orijentirani na obalu, jer najviše kupaca, osim iz Zagreba, dolazi iz obalnih županija, kazala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:08