Agrokor

ODGOVOR ANTE RAMLJAKA ŠEFU SBERBANKA: "Potpuno razumijemo ljutnju na staru upravu i vlasnika, ali sada Agrokor ima povjerenje 20 ključnih kreditora"

 Ronald Goršić / HANZA MEDIA

Nakon što je šef Sberbanka German Gref preko ruskih medija poručio da će sve što im Agrokor duguje naplatiti preko suda, naglasivši da je u slučaju Agrokora riječ o velikoj prijevari bez presedana te da je situacija oko koncerna i dalje netransparentna unatoč izvanrednoj upravi koju je postavila hrvatska Vlada, oglasio se Ante Ramljak, izvanredni povjerenik u Agrokoru.

Odgovarajući na pitanja Bloomberga on je rekao:

“Potpuno razumijemo da Sberbank ima negativno mišljenje prema bivšem menadžmentu i vlasniku Agrokora. Suosjećamo s njima i potpuno razumijemo njihovu ljutnju, kao što razumijemo I sve druge koji trpe posljedice koje su rezultat kolapsa Agrokora.” Pritom je naglasio da je Agrokor u međuvremenu osigurao svoju financijsku poziciju te je sada fokus uprave na maksimiziranju povrata svim kreditorima uključujući i Sberbank.

Komentirajući ključni kredit koji je izvanredna uprava osigurala u lipnju za funkcioniranje koncerna (u kojem Sberbank nije htio sudjelovati), Ramljak je rekao da su kroz njega dobili povjerenje “više od 20 ključnih kreditora od kojih nijedan nije isticao nikakve probleme oko naše transparentnosti te u potpunosti podržavaju akcije koje poduzimamo na korist svih dionika”.

Glavni izvršni director Sberbanka German Gref je, prenijeli su ruski mediji početkom ovog tjedna, izjavio kako je za njih u Agrokoru "situacija krajnje netransparentna, to smo nekoliko puta istaknuli hrvatskoj vladi. Čudno je što hrvatska vlada podupire odsustvo transparentnosti. U nedostatku transparentnosti, kada ne razumijemo koliko je novca potrebno za tvrtku i kakva je kvaliteta upravljačkog kadra, kada ne razumijemo koliko se učinkovito troši ovaj novac, ne želimo sudjelovati u takvim procesima”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:48