Poslovni rezultati

U DOBROM TEMPU Neto dobit Janafa skočila 27,5 posto

Dragan Kovačević
 Ranko Šuvar / HANZA MEDIA

Janaf je u prvom tromjesečju ove godine imao bruto dobit u iznosu od 83,5 milijuna kuna, što je porast od 24,4 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, te neto dobit u iznosu od 68,5 milijuna kuna, što je porast od 27,5 posto, objavili su.

Ukupni prihodi su veći za 4,2 posto, a prihodi od temeljne djelatnosti porasli su za 4,9 posto, a kako naglašavaju, 71,3 posto ostvareno je od poslovanja s inozemnim kupcima.

Janaf je, podsjećaju, intenzivirao poslovne aktivnosti krajem prošle i početkom ove godine temeljem sklapanja novih ugovora s NIS-Gazpromneftom, VITOL-om S.A. iz Ženeve, Unipetrolom RPA iz Praga, Croduxom, Glencoreom iz Baar-a (Švicarska) i MOL-om.

Nastavljene su i investicijske aktivnosti koje su zadnjih godina premašile milijardu kuna.

"U navedenom razdoblju financijski pokazatelji Društva pokazuju iznadprosječne vrijednosti – koeficijent likvidnosti 10,7, koeficijent zaduženosti 0, koeficijent ekonomičnosti 1,88, neto profitna marža 37,48%, stopa EBITDA 74,26%", stoji u priopćenju.

„Ovakav smjer upravljanja i poslovne politike Janafa pridonosi stvaranju novih vrijednosti u kompaniji te daje doprinos sveukupnim dobrim gospodarskim pokazateljima u Hrvatskoj“, istaknuo je predsjednik Uprave Janafa Dragan Kovačević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:15