otkrivena tajna

Infuzija od koje će vaše biljke rasti kao lude, a možete je napraviti od samo 2 sastojka koja imate u kući

 /SHUTTERSTOCK

Nije tajna da je biljkama, posebno u fazi rasta, potrebna dodatna njega, prije svega redovita prihrana, no ako vidite da vam biljke propadaju, posegnite za receptom koji će ih trenutno oživjeti. Zbog toga se kolokvijalno naziva infuzija za biljke.

Tu dolazimo do dobro čuvane tajne. Naime, aspirin, osim što se koristi u ljekovite svrhe, također može poboljšati rast biljaka i pomoći im u oporavku. Razlog tome je salicilna kiselina koja pomaže u rastu biljaka. Aspirin je koristan za sve vrste biljaka, bilo da ih uzgajate u dvorištu ili u loncima na balkonu.

Sve što vam je potrebno za ovu infuziju je jedna tableta aspirina i decilitar destilirane vode. Tabletu zdrobite i dodajte u vodu, miješajte dok se ne otopi. Možete zalijevati ili prskati biljke ovom otopinom jednom tjedno za najbolje rezultate, prenosi Krstarica.

Ova otopina pozitivno će djelovati na razvoj korijena, omogućuje raskošnije i bujnije cvijeće, sprječava pojavu gljivica, a odlična je i za rezano cvijeće. Samo dodajte otopinu u vazu ako želite da vaše cvijeće duže traje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. ožujak 2024 09:51