TRAJAT ĆE TJEDNIMA

Održite svježinu svog cvijeća uz pomoć samo jednog bakrenog novčića

 /SHUTTERSTOCK

Blagdani su vrijeme kada osim miris bora, zelenila pšenice volimo u našim domovima vidjeti i svježe ubrano cvijeće, ali od trenutka kada kupimo buket do trenutka kada stignemo do kuće i stavimo ga u vazu ono se već počinje sušiti. Mnogi nerijetko budu razočarani što im njihovo prelijepo cvijeće u vazi nije izdržalo ni dva dana. Ne budite tužni, na sreću postoji rješenje i za to.

Naime, na društvenoj mreži Tiktok pojavio se trik koji koriste domaćice da bi omogućile duži život svojim buketima. Sve što trebate uraditi jest da u vazu s cvijećem ubacite jedan bakreni novčić. Kako kažu stručnjaci bakreni novčić bi trebao ubiti bakterije u vodi i na taj način zaštiti vaše cvijeće.

- Rezano cvijeće počinje propadati skoro trenutno. Zrak i bakterije mogu začepiti male pore vaskularnog sistema biljke, sprječavajući distribuciju vitalne vode i hrane oko cvijeća i oni počinje da venuti. Dakle, smanjenjem mikroorganizama u vodi trebalo bi omogućiti dulji vijek cvijeću, a bakar u novčićima bi mogao ubiti bakterije – objasnili su stručnjaci, a prenio The Sun.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 18:57