URADI SAM

Ovaj vikend izradite dekoraciju s proljetnim lukovicama u samo 6 jednostavnih koraka

 Berislava Picek/Cropix

Proljeće je nezamislivo bez svojih vjesnika. I dok su visibabe, jaglaci i šafrani kao prvi vjesnici već odavno ocvali, sada je pravo vrijeme kada možemo uživati u onim ostalima - tulipanima, narcisima i zumbulima. Upravo su narcisi, zbog svojih žarkih boja, cvijeće koje najljepše izgleda u kućnim dekoracijama. Neka ova ideja bude inspiracija za uređenje vašeg životnog prostora u proljetnom duhu.

Potrebni materijal: ukrasna staklenka, proljetne lukovice, zemlja za sadnju, ukrasna traka od jute, nekoliko grana cicamaca, mahovina, vruće ljepilo, prema želji mali ukras za dekoraciju.

Korak 1: Proljetne lukovice izvadite iz postojeće tegle, razdvojite i prema potrebi odstranite višak zemlje.

image
Berislava Picek/Cropix

Korak 2: Na dno staklene posude stavite sloj svježeg supstrata. U ovom slučaju birajte fini, hranjivi supstrat, najbolje onaj namijenjen za uzgoj presadnica.

image
Berislava Picek/Cropix

Korak 3: Proljetne lukovice posadite u staklenku tako da je lukovica 1 cm ispod ruba staklenke.

image
Berislava Picek/Cropix

Korak 4: Oko lukovica postavite ukrasne grane. Što su ravnije i punije pupova, ljepše će izgledati. Oko lukovica prema potrebi dodajte još zemlje, a zatim površinu prekrijte mahovinom koju je prije postavljanja dobro nekoliko minuta namočiti u vodi.

image
Berislava Picek/Cropix

Korak 5: Jutenu traku pri dnu staklene posude pričvrstite uz pomoć vrućeg ljepila.

image
Berislava Picek/Cropix

Korak 6: Mjesto na staklenki gdje korijenje lukovica dotiče zemlju omotajte vunom u nekoliko slojeva, a krajeve povežite u mašnu. Nekom od drvenih dekoracija ukrasite mašnu tako da dekoraciju pričvrstite vrućim ljepilom.

image
Berislava Picek/Cropix

I to je to!

image
Berislava Picek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 08:48