Čak 179 povijesnih dokumenata

Atrakcija u centru Zagreba

Posjetite ovaj vikend genijalnu izložbu posvećenu povijesti Zagreba!

Povodom proslave 133 godine svoga postojanja osiguravajuće društvo Croatia osiguranje u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba organiziralo je odličnu multimedijalnu izložbu pod nazivom Croatia je Hrvatska u zagrebačkom tunelu Grič koja posjetitelje vodi kroz burnu povijest grada Zagreba, Hrvatske i samog društva. Autor izložbe je prof. dr. sc. Božo Skoko koji je za potrebe izložbe odabrao čak 179 povijesnih dokumenata i predmeta koji omogućuju posjetiteljima da zavire u različita razdoblja grada.




Koncept koji se proteže cijelom dužinom tunela osmislile su agencije Millenium promocija, Brigada i Bruketa&Žinić&Grey, uz manje odvojke posvećene Nikoli Tesli, ratu, večernjim izlascima i slično. Interaktivni karakter izložbe omogućuje građanima i turistima da se zabave proučavajući zanimljive povijesne činjenice, ali i osobne priče koje zainteresirani mogu poslati autorima izložbe pomoću oznake #povijestpisemosami. Odabrane fotografije potom će za vrijeme trajanja izložbe moći uživo vidjeti na panelima koji će biti postavljeni na zidovima tunela.




U sklopu izložbe posjetitelje čeka i iznenađujući središnji prostor u kojem pada kiša, a na čijim se zidovima prikazuju hologrami poznatih povijesnih ličnosti. Sama izložba traje do 1. studenog, ulaz se nalazi na adresi Mesnička 19., a obilazak predstavlja zabavnu i edukativnu aktivnost u kojoj možete uživati već ovaj vikend!

#croatiajehrvatska #zagreb #tunelgric #interactiveart #croatiaosiguranje #bluelakeapartment #visitzagreb #croatia

A post shared by Blue Lake Apartment (@bluelake.apartment) on

A post shared by Marko Prpić (@parkomrpic) on

A post shared by Anika Stepic (@anika.ste) on

A post shared by Ana (@anakrush) on

A post shared by Martina (@dionysus79) on

A post shared by Paula (@paulazadravec) on

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 08:18