promicanje prirodnih ljepota

Cijela Švedska objavljena na platformi Airbnb

Agencija za promicanje turizma Visit Sweden nedavno je poduzela sasvim neočekivani potez u svrhu promocije ljepota Švedske... Cijelu državu objavila je na internetskoj platformi Airbnb specijaliziranoj za najam kuća i stanova u cijelom svijetu!

Pravo na lutanje, odnosno allemansrätten, jedno je od temeljnih prava svakog Šveđanina koje omogućuje ljudima pravo na slobodan boravak u švedskoj prirodi. Drugim riječima, priroda nije samo komad zemlje s drvećem, jezerima i klisurama, ona je dom namijenjen svima!



Prema švedskom zakonu, pravo na lutanje predstavlja pravo na pristup, hodanje, bicikliranje i kampiranje na bilo kojem mjestu u Švedskoj, uz iznimku privatnih vrtova i zemlje koja se obrađuje.



Uz ideju slobodnog pristupa dolazi i važna odgovornost obuhvaćena osnovnim pravilom za boravak u prirodi koje kaže da se nikoga ne smije uznemiravati niti se išta smije uništavati, što su temeljna pravila ponašanja u svakom domu.


Predivni krajolici Švedske tako su predstavljeni na Airbnbu uz napomene kakve se inače nalaze uz fotografije stanova koje možete unajmiti, uz detaljan opis lokacije, prikaz na karti, preporuke i recenzije koje su posjetitelji već počeli popunjavati svojim iskustvima. Odličan projekt, zar ne?

Izvor: Visit Sweden

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 08:26