PROVJERENE METODE

Kako otjerati golubove od vašeg balkona ili terase? Potrebno vam je samo ovo...

 YOUTUBE/ @TOP REPELLENTS/

Ako ne želite da golubovi zauzmu vaš balkon i pretvore ga u svoj dom, imamo nekoliko učinkovitih metoda kako ih jednom zauvijek odvratiti od vašeg teritorija.

Prvi je trik s aluminijskom folijom. Naime, oni koji su isprobali trik s aluminijskom folijom tvrde da golubovi više nikada nisu došli na njihovu terasu. Poanta je da terasu što više ukrasite folijom, pa joj golubovi neće imati hrabrosti prići, piše Najzena. Tu je i trik zvan "Šareni elementi". Postavite uže iznad balkona i zavežite trake od materijala u boji ili folije. Potaknuti vjetrom, odvratit će golubove. Isti učinak možete postići s plastičnim vrećicama, plastičnim bocama, velikim balonima i CD-ima.

image
GORAN MEHKEK/CROPIX
image
GORAN MEHKEK/CROPIX

Još jedna metoda je ona s gelom ili svjetlosnim trakama. Ultraljubičaste trake, reflektirajuće svjetlosne trake i hologramske trake dostupne su na tržištu. Ima i gelova, a najvažnije je da će te boje golubovi vidjeti kao vatru na balkonu i neće sletjeti.

Postoji i metoda "Šiljkasta traka". Odaberite traku s plastičnim, tupim šiljcima jer metal može ozlijediti ptice. Umjesto trake možete koristiti i metalne spirale ili pokretne šipke. Postavite ih na ogradu i prozorsku dasku, a ptice neće moći udobno sjediti.

Posljednja je metoda "Ribarska mreža". Pričvrstite mrežu na ogradu i povucite je tako da ptice ne mogu doći do balkona ili prozora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. ožujak 2024 02:59