gold FOTOPRIČA

Ljetni party u vrtu: Zadatak - osmisliti kutke za uživanje

 BERISLAVA PICEK/CROPIX
Kreativke Sanja Tot i Jana Blažević prihvatile su izazov i pokazale kako jednostavno i sa stilom dekorirati vanjski prostor

Jana Blažević (Gift Angel) i Sanja Tot (Hobby Hižica) uspješno poslovno surađuju već neko vrijeme i s obzirom na to da su obje velike kreativke, nije ni čudo da su vrlo brzo postale i prijateljice. Sanja iza sebe ima dugogodišnje iskustvo u uređenju interijera i izradi posebnih autorskih dekoracija te isto tako izrađuje predivne notebooke My Story, koji su u potpunosti handmade proizvodi, uz to izrađeni od recikliranog papira. Inače, njezina Hobby Hižica specijalizirana je trgovina smještena u Čakovcu koja nudi bogati hobby i art asortiman. Janu, pak, možete zvati kad vam treba unikatan poklon, neovisno o kojoj je prilici riječ. Njezin Gift Angel specijalizirana je tvrtka koja se bavi osmišljavanjem i izradom prigodnih poklon-paketa. Tako više ne trebate hodati po raznim dućanima u potrazi za idealnim darom. Gift Angel je za vas istražio i isprobao proizvode koje potom pakira u poklon-pakete za prigodu koja vam treba. Uz to, Jana gaji ljubav prema uređenju interijera i ima oko za detalje te strast prema lijepo uređenim interijerima.

image
Sanja i Jana
BERISLAVA PICEK/CROPIX

Sanja i Jana, sasvim logički, odlučile su udružiti kreativne snage i zajednički proširiti svoju ponudu na dekoriranje prostora i uređenje evenata. Prostor koji treba urediti opisuju kao prazno slikarsko platno koje treba obogatiti pazeći na svaki detalj. Više o njima možete saznati na Facebooku: NISHA & HOBBY Hižica, Instagram @tot.sanja i @nishacompany i web stranici www.giftangel.eu.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

Jedan vrt i terasa u zagrebačkoj podsljemenskoj zoni i zadatak: osmisliti u tom divnom eksterijeru kutke za uživanje. Naše kreativke Sanja Tot i Jana Blažević s veseljem su se prihvatile ovog zadatka i pokazale nam kako jednostavno, lako i sa stilom izvršiti ovaj zadatak. Prema njihovoj viziji, na terasi se neće sjediti za stolom, što je uobičajeno, nego ćete skinuti sandale, sjesti na jastuke i uživati u raskošnoj gozbi. Uživat će se u svakom kutu vrta, nenametljivo, ali usklađeno. Uz to, na njihovoj zabavi vlada opuštena atmosfera s dozom luksuza. Tako možete prošetati vrtom, uživati u ručno rađenim keksima s jestivim cvijećem, hladnom piću i voću. Inače, većina stvari kojima su Sanja i Jana uredile ovaj vrt i terasu njihovo su vlasništvo i velik dio toga same su izradile ili obnovile (okviri, stolice i sl.).

Set #1 Bijelo i zeleno se vole

Svaka biljka, grm ili stablo u vašem vrtu može vam poslužiti kao dekoracija, uz malo mašte i truda. Grane drveta ukrasite detaljima poput kristalnog lustera, obnovljenog okvira, staklenih boca s cvijećem, ukrasnih krletki....

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX
image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

Što vam treba?

Drvo iskoristite kao centralni dio priče i dekoriranja na način da grane ukrasite detaljima kao što su stari kristalni luster, obnovljeni okviri s cvijećem kao odličan detalj, stari sat (vekerica), ukrasne krletke i staklene boce s cvijećem.
• poseban detalj neka bude prozračni bijeli materijal, zavezan oko grane drveta, koji pleše u ritmu ljetnog povjetarca
• jednostavna drvena ljuljačka neka posluži da istakne ljepotu cvijeća i ujedno podari doze nježnosti i sentimentalnosti
• stara drvena stolica neka posluži kao stalak za okviru s natpisom dobrodošlice - mali rustikalni stolić naglasit će dodatno romantični štih ovakvog kutka

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX
image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

Set #2 Detalji su sve

Ljeti je nezaobilazno osvježavajuće voće, keramička ptičica, posuda u posudi... jer detalji su zaista sve

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX
image
BERISLAVA PICEK/CROPIX
image
BERISLAVA PICEK/CROPIX
image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

Što vam treba?

• ploča za pisanje koja je prekrivena antiknim ukrasom
• slamnati šešir naizgled je neobavezno odložen, a zapravo je sjajna dekoracija. Košara neka bude puna voća i ukrasnih listova sa Zelene tržnice
• grisini su odlični uz sir i masline, prije početka večere
• lizalice su obogaćene zlatnim detaljima i nevjerojatno je koliko mogu svakog razveseliti bez obzira na dob

Set #3 Zlatna egzotika

Nakon pića i slatkih zalogaja na terasi će se poslužiti večera uz svijeće i laganu glazbu u pozadini, pod zvijezdama. Ima li išta ljepše i romantičnije? Teško!

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX
image
BERISLAVA PICEK/CROPIX
image
BERISLAVA PICEK/CROPIX
image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

Što vam treba?

• mekani jastuci za ugodno sjedenje, raznih oblika
• zlatni detalji /zlatni ananas, zlatni listovi palme, tanjuri...
• starinski kristal
• drveni podlošci s veselim ljetnim porukama (izradila Sanja Tot)
• male svjećice koje plutaju u vodi
• svijeće od pčelinjeg voska u obliku ruže (Košnica)
• keksi obogaćeni jestivim cvijećem (Cukerlab)
• makaroni, ručno oslikani (Cukerlab)
• buket cvijeća/ruža u staklenoj vazi, kao nezaobilazan detalj svake zabave
• veliki zeleni listovi ispod tanjura
• mekana podloga za sjedenje (spužva).
Kreativni savjet: poigrajte se raznim materijalima, koji su tonski usklađeni,
da biste prekrili spužvu

Set #4 Opuštanje pod krošnjom

"Posebno nam je drago bilo izvući predmete koji nemaju svakodnevnu upotrebu, ali su sačuvani zbog sentimentalnih vrijednosti"

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX
image
BERISLAVA PICEK/CROPIX
image
BERISLAVA PICEK/CROPIX
image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

Što vam treba?

• bijela klupica za sjedenje
• bijela starinska komodica s dosta detalja/ drveni natpis, prave dehidrirane ruže koje traju godinama, dva vrča obogaćena cvijećem, starinski detalji koji su obiteljsko nasljedstvo.
• na grane objesite dvije bijele, papirnate golubice (kupljene u muzeju u Vukovaru)
• komad divnog materijala s bršljanom iskoristite kao podlogu za zdjelu s voćem.

Set #5 Tople noći

Stepenice u nekom vrtu ili terasi asociraju na dubrovačke ljetne noći. I ne samo u Dubrovniku, nego diljem Jadrana vrlo je uobičajeno vidjeti ljude kako ispijaju pića na stepenicama još toplim od dnevnih vrućina, napominju Sanja Tot i Jana Blažević.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX
image
BERISLAVA PICEK/CROPIX
image
BERISLAVA PICEK/CROPIX

Što vam treba?

• dekorirajte stepenice raznim detaljima poput patchwork pločica iz Vodotehnike, koje su zapravo savršen element za razne namjene, osim zidova i podova. Mogu služiti kao podmetači, ukras za razne namjene jer su to mala umjetnička djela, a ne pločice
• sitne lampice omotane oko grana daju ovom kutku posebnu čaroliju i tako ga čine zanimljivim gostima čim padne mrak

Kreativni savjet: uz malo razmišljanja i osjećaja za prostor razni predmeti mogu se koristiti kao sjajna dekoracija. Pri uređenju i dekoriranju najvažnije je igrati se i uživati, bez straha, jer samo tako možete pomaknuti svoje granice. Zapamtite, ako to što radite radite s ljubavlju, to će vaši gosti (svi oko vas) i osjetiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 22:31