EKOLOŠKI UZGOJ

Pitomi povrtnjak Toma Bradyja u Bunkeru milijardera

 TONYTONE/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA/TONYTONE/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Poznato je da zvijezda američkog nogometa Tom Brady od 2021. gradi mega vilu na otoku Indian Creek na Floridi, kojeg američki mediji nazivaju i Bunker milijardera. Naime, na otoku koji se prostire na 121,4 hektara živi svega dvadesetak obitelji, među njima vlasnik Amazona Jeff Bezos, DJ David Guetta te kći Donalda Trumpa Ivanka Trump s obitelji.

image
TONYTONE/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA/TONYTONE/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Radi se o jednoj od najekskluzivnijih lokacija na Floridi i cijelim Sjedinjenim Američkim Državama, a samo za zemljište su Tom Brady i njegova tadašnja supruga, manekenka Gisele Bundchen, platili 17 milijuna dolara. Na njemu su planirali urediti vilu s pet spavaćih soba, bazenom, sportskim terenom i svim ostalim pripadajućim sadržajima. U međuvremenu je brak pukao, nedovršena vila pripala je Bradyju, a Gisele Bundchen je kupila luksuznu kuću u Miami Beachu, koja se nalazi u blizini vile Toma Bradyja. Dok su im još ruže cvjetale, Tom i Gisele su angažirali arhitekta Scotta Mitchella za projekt gradnje, dizajnersku kuću Clements Design za njezino uređenje, te brojne hortikulturne stručnjake za rješenje održivog eko imanja na kojem su planirali uzgajati i vlastitu hranu.

image
TONYTONE/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA/TONYTONE/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Čini se da Tom Brady, poznat po rigoroznom režimu prehrane, od toga nije odustao. Naime, novost na ovom golemom imanju je organski vrt s povrćem koje će uzgajati za vlastite potrebe, a nalazi se odmah pored košarkaškog igrališta. Kako je vrt, kao i sve ostalo u toj vili, poprilično megalomansko, povrća će sigurno biti i za susjede. Jest da im nije problem kupiti, ali je slađe kad je poklonjeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 19:08