OVO ĆE IH SPRIJEČITI

Psi vam uriniraju u okolici kuće, po zidovima i automobilskim gumama? Imamo rješenja za to

 /SHUTTERSTOCK

Ponekad susjedov pas ili čak vaš vlastiti urinira ispred vaših vrata i po zidovima. S vremenom, ovo instinktivno ponašanje može postati neugodno ili čak nepodnošljivo za susjedstvo. Iako ste ljubitelj životinja, pronaći tragove psećeg urina na zidu kuće ili ispred ulaznih vrata sve je samo ne ugodno. Kako bi spriječili da životinja ponovno naruši vašu privatnost, prvo biste trebali upozoriti njezinog vlasnika. U nedostatku odgovora, logično je posegnuti za repelentom prilagođenim ovakvoj situaciji.

Kako spriječiti psa da obavlja nuždu ispred kuće?

Moguće je napraviti prirodni repelent koji će spriječiti pse lutalice i susjedne pse da mokre ispred vrata ili vanjskih zidova vašeg doma. Naravno, ova metoda ne bi trebala utjecati na vaš odnos s ljubimcem, ako ga imate.

Pripremite prirodni repelent od bijelog octa koji će držati pse podalje

Prije nanošenja sljedećeg repelenta, očistite zahvaćeno područje octom. Ovaj će sastojak eliminirati miris koji bi ponovno mogao privući pse. Zatim nabavite sljedeće sastojke:

4 žličice čaja od metvice;

1 šalica alkohola;

½ šalice bijelog octa;

½ šalice vode;

Ulijte sastojke u bocu s raspršivačem i dobro protresite. Zatim smjesu pošpricajte na područja koja posjećuju životinje. Imajte na umu da mačke i psi uglavnom koriste svoje osjetilo mirisa. Snažan miris ove mješavine sastojaka udaljit će ih od vašeg doma, a da im ne naškodi. Kako biste produžili njegovu učinkovitost, nemojte se ustručavati ponoviti ovaj postupak dva puta dnevno.

Pripremite repelent za pse s eteričnim uljem limunske trave

Zahvaljujući snažnom mirisu, ulje limunske trave djeluje kao prirodni repelent za pse. To sprječava vašeg četveronožnog prijatelja da obavlja svoje poslove u vašoj kući, ispred ulaznih vrata ili čak u vašem vrtu. Međutim, visoka koncentracija ovog proizvoda može biti štetna za vašeg ljubimca. Zato ga je važno razrijediti prije svake upotrebe. Da biste to učinili, ulijte ekvivalent od 24 žličice ulja limunske trave u 1 litru vode. Snažno promiješajte otopinu u bočici s raspršivačem prije nego što je poprskate na područja koja želite zaštititi.

Upotrijebite repelentni sprej na bazi citrusa kako biste udaljili pse

Nije tajna da psi mrze miris citrusa. Koristite kore naranče, limuna ili čak grejpa za pripremu domaćeg repelenta. U posudi pomiješajte sljedeće sastojke:

½ šalice vode;

2 žlice octa.

Zatim stavite kore u dobivenu otopinu i ostavite preko noći. Sljedeći dan procijedite smjesu kako biste napravili tekući sprej. Zatim poprskajte repelent na mjesta na koja ne želite da vaš pas mokri. Ne ustručavajte se staviti šalice napunjene korama citrusa u omiljena područja pasa. Njihov će ih miris dugo držati podalje!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. ožujak 2024 16:30