priznanje

Veliko postignuće hrvatskog dizajna: Za dizajn rasvjete Skiri dosad najveća nagrada u SAD-u

Marko Mihaljević
Nagrada se dodjeljuje u pet kategorija, a Skirin dizajn je osvojio prvo mjesto u kategoriji vanjske rasvjete

Dizajn rasvjete fasada poslovnih zgrada blizanaca GTC Matrix u Zagrebu, realiziran prema projektu tvrtke Skira iz Pule, dizajnera Deana Skire i Gorana Heraka, osvojio je dosad najveću nagradu Illumination Award of Distinction za izuzetno postignuće na području dizajna svjetla.

image
Marko Mihaljević

Svečano proglašenje pobjednika održalo se u sklopu 48. godišnje konferencije Međunarodnog udruženja IES (Illuminating Engineering Society), ovoga puta virtualno zbog koronavirusa. Nagrada se dodjeljuje u pet kategorija i četiri razine priznanja, od kojih je Award of Distinction najviše.

image
Fasade poslovnih zgrada blizanaca GTC Matrix u Zagrebu izazivaju zanimanje javnosti i struke baš zbog svog upečatljivog izgleda
Marko Mihaljević ​

Ove godine prijavljeno je 685 projekata iz cijelog svijeta, dok ih je 288 promovirano za doprinos u globalnom razvoju dizajna rasvjete. Svega 11 projekata je ušlo u finale do najviše razine priznanja, poput Jewel Changi Airporta u Singapuru, Riverfront Park Pavilliona u Spokaneu u Washingtonu te impozantne Norwich katedrale. Skirin dizajn osvojio je prvo mjesto u kategoriji vanjske rasvjete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 00:30