DRUGAČIJE KAMPIRANJE

7 luksuznih glamping šatora s prekrasnim pogledom na prirodu

 Shinta Mani Wild
Od Balija do Kenije, ove luksuzne nastambe nude sjedala u prvim redovima u nekim od najdramatičnijih krajolika planeta

Kampiranje je oduvijek bio najsigurniji način druženja s prirodom. Otkopčajte šator, protrljajte oči, protegnite se na jutarnjem suncu i uživajte u pogledu na mirno jezero obavijeno zimzelenim biljkama. Dok bi neki kampiranje mogli smatrati umirujućim, drugi bi ga mogli smatrati suptilnim oblikom mučenja: teror noćnih stvorenja s druge strane tankog platnenog zida, sendviči s maslacem od kikirikija i želeom za ručak, zajedničke kupaonice i tuširanje svaka dva tjedna.

Za one koji zahtijevaju malo više od svog smještaja, ali i dalje žele povezanost sa svijetom prirode, luksuzni glamping šatori s iznimnim pogledom pravi su izbor. Izvana, ova glamp-mjesta mogu izgledati kao ekspedicijski smještaj, ali ne dopustite da vas tkanina zavara. Interijeri su fantastični, dizajn izniman, a udobnost ekstremna - luksuzni su kao bilo koja hotelska soba s pet zvjezdica. U nastavku, donosimo pregled sedam najneobičnijih glamping šatora koji nude zapanjujući pogled na prirodu bez ugrožavanja bilo koje fine stvari u životu

image
EcoCamp Patagonia

EcoCamp Patagonia (Čile)

Peći na drva, zahodi za kompostiranje i geodetske kupole opremljene zelenom energijom najbolji su načini da doživite Patagoniju. Nakon dana pješačenja kroz Torres Del Paine u potrazi za nedostižnom pumom i rijetkom florom, povratak u EcoCamp Patagonia pruža iznimono iskustvo. Imanje nudi četiri vrste smještaja, zajedno s fantastičnim pogledom na planine prekrivene snijegom.

image
Amangiri

Kamp Sarika by Amangiri (Utah)

S paviljonskim šatorima koji su dizajnirani da se uklope u okolne planine boje hrđe i tamne kanjone, kamp Sarika by Amangiri smješten je u jednom od najdramatičnijih krajolika Amerike. U blizini gosti mogu istražiti rezervat Navajo naroda i tri nacionalna parka ili se jednostavno zadržati na lokaciji i zuriti u najljepšu panoramu Utaha. Možete uživati u pogledu s privatne terase ili bazena šatora, ili možete uživati iznutra, gdje prekrasne, jednostavne sobe imaju čist, minimalistički dodir.

image
Capella Ubud

Capella Ubud (Bali)

U Capella Ubud, priroda se razlijeva kroz platnene šatore smještene na liticama. Iako su sva odmarališta u Ubudu neprimjetno povezana s balijske džunglom, Capella posjetitelje približava prirodi bez komplikacija zidova za prigušivanje buke. Vani, terase nude pogled na dolinu, gdje se gosti mogu odmarati na ležaljkama ili lebdjeti ispod krošnje uz privatne bazene. Šatori su opremljeni unutarnjim i vanjskim kupaonicama.

image
Stuart Thurlkill/Paws Up

Paws Up (Montana)

Ako vas pogled na potoke i rijeke, planine i natkrivene mostove i bizone privlači, "podignite svoje šape" u ovom odmaralištu u Montani. Objekt nudi niz veličanstvenih doživljaja kampiranja. Bilo da se nalazite na litici ili potoku, šatori su obavijeni zelenom šumom i noćnim nebom punim zvijezda. Neki šatori imaju podno grijanje, drugi bakrene kade, ali svi dolaze s batlerom za kampiranje koji brine o potrebama gostiju.

image
Jonathan Cosh of Visual Eye/ Mahali Mzuri

Mahali Mzuri (Kenija)

Svake godine milijuni gnuova, zebri i gazela migriraju između Serengetija u Tanzaniji i Maasai Mare u Keniji. Mahali Mzuri Richarda Bransona u Maasai Mara nudi desetak apartmana u šatorima u prvom redu za promatranje migracija. Čak i izvan ovog događaja, bezbrojne životinje ispunjavaju dolinu ispod. Tijekom dana gosti mogu sjediti na privatnim trijemovima (ili unutar svojih šatora namakajući se u elegantnim kadama) i gledati dolje na žirafe koje kasaju kroz dolinu ili preko puta na lavove. Noću, s termoforom stavljenim ispod prekrivača velikih kreveta, posjetitelji mogu čuti nilske konje i bizone.

image
Shinta Mani Wild

Shinta Mani Wild (Kambodža)

Ovo utočište u kambodžanskoj džungli ima svoje šatore smještene iznad valovitih brzaca ili iznad gromada koje nestaju pod bijelim vodama tijekom sezone monsuna, zbog čega šator izgleda kao da neprekidno surfa po rijeci. Tijekom sušne sezone kupališta su iza terasa, iako svih 15 šatora ima pogled na rijeku. Svaki je iznutra kreativno dizajniran: Bohemian Tent ima funky umjetnost, dok su Butterfly, Elephants i Birders šatori nježne ode svojim stvorenjima. Naravno, neki lijepi detalji - poput kada na balkonima, knjiga i starih torbi - nalaze se na svakom od njih.

image
Jeremy Koreski/ Clayoquot Wilderness Resort

Clayoquot Wilderness Resort (Vancouver)

Oko dva tuceta bijelih platnenih šatora nižu se duž obale Clayoquot Sounda ili su raštrkani po umjerenoj prašumi. Dizajn je jednostavan, a šatori su opremljeni radovima lokalnih obrtnika. Verande imaju Adirondack stolice, a šatori su opremljeni štednjacima od lijevanog željeza za jednostavno kuhanje. Neki čak imaju privatne vanjske tuševe od cedrovine za ispiranje dana provedenog u kanjoningu, jahanju ili planinarenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 01:59