IDEJE KOJE ĆE VAS INSPIRIRATI

8 kuhinja koje dokazuju da bijeli elementi mogu biti moderni i šik

Tko kaže da bijela boja ne može biti savršeni izbor za uređenje kuhinje?

Uređaji od nehrđajućeg čelika već su neko vrijeme glavni izbor dizajna za moderne kuhinje. Oni su sjajni, elegantni i uklapaju se u gotovo svaki kuhinjski prostor. Međutim, oni imaju i neke svoje nedostatke. Zbog toga smo oduševljeni što postoji novi 'uzlazni' trend koji nehrđajućem čeliku pruža odstupanje od prijestolja. Da, govorimo o bijelim elementima.

Ovi su elementi/aparati sve samo ne staromodni. Više ne izgledaju poput onoga što ste možda nekada davno mogli pronaći u staromodnim kuhinjama. Ovi bijeli uređaji kuhinjama moderne nadogradnje daje mnoštvo karakteristika: od čistih, potpuno bijelih svega interijera, do mjedenih detalja inspiriranih kafićima i, naravno, nagovještajem retro (ali tako, potpuno modnih) Smeg uređaja.

Kako bismo vas nadahnuli i inspirirali, izdvojili smo osam nama najljepših kuhinja s bijelim uređajima.

1. Prirodno i neutralno

Za razliku od spavaćih soba ili dnevnih boravaka, kuhinje su prostorije u domu koje je najlakše držati neutralnima. Ova paleta boja omogućuje da bijeli hladnjak izgleda svjež s laganim dodatkom crne, krem, mjedene i bež boje. Osim toga, drveni ormarići unose element 'prirode' u prostor koji bi inače bio tako presterilan u tako modernom dizajnu.

2. Potpuno bijela

Ova nas je potpuno bijela kuhinja oduševila već na prvi pogled. Bijeli uređaji odišu luksuznim izgledom čistoće (čak i ako niste obrisali površinu s površine nekoliko tjedana). Ova kuhinja to čini upravo sa svim bijelim ormarima, netaknutim bijelim Smeg hladnjakom i jednostavnom (ali opet tako šik) bakrenim policom za odlaganje umjesto gornjih ormara.

3. Prihvatite boemski stil uređenja

Ah, taj divan boemski stil uvijek je idealna dobitna kombinacija pri uređenju doma, pa tako ni kuhinje nisu nikakva iznimka! U sve moderniziranijem svijetu uređenja interijera ponekad je teško postići pravu ravnotežu između modernog i ručno izrađenog. Ova kuhinja u tome potpuno uspijeva. Potpuno bijeli interijer nevjerojatno je moderan, ali rasvjetna svjetla, vintage prozori, podovi s uzorkom od drva i pletene barske stolice nekako ga uvlače - čineći ga mnogo ugodnijim i 'domaćim'.

4. Moderni minimalizam

Kad god skrenemo iza ugla da usput uzmemo svježe prešani sok prije posla, tamo nas uvijek nešto privlači: nešto posve minimalistički, ali i živo s karakterom. Viseće biljke u kuhinji su 'živahne' i zelene boje, bez odvlačenja pažnje od elegantnog bijelog kuhinjskog dizajna koje se ipak nalazi u fokusu.

5. Boje u prostoru

Ponekad je teško zamisliti kuhinjske palete bez ičega osim neutralnog, pogotovo kada mislimo na bijele uređaje. Ali svijetla boja, posebno na kuhinjskim ormarićima i zidovima, može biti jednako sjajna. Ova meka kadulja zelene boje savršena je za oponašanje onoga što možete pronaći u seoskoj kućici, a savršeno se uklapa upravo k bijelim elementima.

6. Mješoviti uređaji

Čini se da postoji to neko nepisano pravilo koje kaže da svi uređaji u kuhinji moraju biti iste boje. Ali mi kažemo: prekršite pravila. Zašto ne biste miješali bijele uređaje s crnom bojom ili, recimo, nehrđajućim čelikom? Ova kuhinja ne bi imala isti ambijent da nije bilo kontrasta između bijelog hladnjaka i crnog štednjaka.

7. Skriveni hladnjak

Potpuno razumijemo da je pronalaženje bijelog hladnjaka atraktivnog izgleda lakše zamisliti nego zapravo učiniti. To je razlog zbog kojeg volimo jednostavnost ovog skrivenog hladnjaka: uređaj sa francuskim ogrtačem skriven je iza ormara s lijepim, bijelim pločama. Vrlo zanimljiv trik, ako nas pitate.

8. Crno i bijelo

Ah, ta divna kombinacija crne i bijele! Najbolje uparivanje u boji bilo kojeg modernog interijera, pa tako ni kuhinja nije nikakva iznimka. Ovdje se elegantni bijeli uređaji savršeno usklađuju s matiranim crnim stolicama i crnom slavinom sudopera. Jednostavna je i moderna, a opet nije nimalo pretjerana isticanjem suvišnih ili prenaglašenih detalja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. svibanj 2024 17:29